DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Bakóék arra koncentrálnak, amire kell

A Bakó Rally Team sorsa kicsit megpecsételődött az idei első versenyen, az Eger Rallyn. És ezt nem jó értelemben gondolja a csapat. A lényeg, hogy a rendezői mulasztásból történt töréskáruk rendezése azóta is folyamatban van, amiből egyenes út vezetett oda, hogy sajnos egy autójuk nem tud részt venni a 21. Steelvent Miskolc Rallyn.

Mi a helyzet jelenleg az autótokkal, melyet egy másik versenyzőpáros tört össze az egri futamon, mert balesetveszélyes helyen estetek ki vele, és nem kaptatok segítséget az eltávolítására?

- Az autó javíttatását nem kezdhettük meg, míg le nem lett szemléztetve, illetve esélyt adtunk az MNASZ számára az autó megtekintésére, akik a mai napig nem éltek a lehetőséggel. Tiszteletben tartjuk, hogy történt egy sokkal nagyon tragédia az említett versenyen, és tudjuk, hogy annak a kivizsgálása jelenleg is folyamatban van még. Mi minden olyan lépést megtettünk, és jelenleg is teszünk, ami minket igazol, a többiről természetesen beszámolunk majd.

bako m 



Akkor ez azt jelenti, hogy sajnos csak három méregzsákot tudtok a Miskolc Rallyn csatába küldeni, plusz a Saxot?

- Igen sajnos, ez így van. Lett volna a negyedik autóra is egy páros, akiknek a fentiek alapján nemet kellett mondanunk, ami értelemszerűen nekünk nem túl kellemes helyzet. De a többi C2 időben kész volt, sőt volt, amelyikkel tesztelni is voltunk, mert hál’ istennek mindig vannak újabb és újabb felkérések, hogy kipróbálnák az autók valamelyikét.

Lehet tudni, hogy ki az új párosotok, akiket a tesztelés meggyőzött és már Miskolcon is a Citroen C2R2-vel indulnak?

- Természetesen, aki még nem látta a képeket, vagy nem hallott róla, a Csomós Miklósék fognak menni most az egyik autónkkal. A teszten percről-percre egyre jobban érezték magukat a verdában, és mindinkább azt tapasztalták, hogy jól megy a kis méregzsák, és úgy döntöttek, hogy megtalálták azt az autót, amivel versenyezni szeretnének Miskolcon. Hogy a Citroen számukra az igazi lesz-e vagy sem, azt majd a futam után eldöntik.

Rajtuk kívül a többi csapattag mind a régi?

- Igen. A maradék versenyautókat továbbra is a Jánosa – Brunekker, a Gyuriczky – Böröczi, és a Dankó – Kaszás duó hajtja majd.

Mennyire van most elkenődve a Bakó Rally Team? Ha egyáltalán el van?

- Nem mondanám, hogy el vagyunk kenődve, vagy beletörődtünk a dolgokba. Azok nem mi leszünk az biztos! Inkább nem értünk egy-két dolgot jelenleg, de remélhetőleg hamarosan pontot tehetünk az ügy végére, és minden haladhat tovább a régi kerékvágásban. A jelenlegi állások szerint kimondhatjuk, hogy mi 100%-osan eleget tettünk mindennek, amit egy csapat, illetve a versenyzőpárosaink jelen esetben tehetnek, és azt is tudjuk, hogy nem mi hibáztunk, és ezt be is fogjuk bizonyítani. Ennyi!!!

Érezhető lesz szerinted ez a verseny ideje alatt, hogy valami mégis más, mert egy autó hiányzik?

 

- Ennek két oldala van, és tudjuk, hogy nem mindegy, hogy melyik oldalán állsz a….! Aki érti, az érti, aki nem azzal meg nem is foglalkozunk. Ami most hétvégén fontos, hogy az aktuális versenyre és versenyzőinkre kell és fogunk is koncentrálni, mert most annak lesz itt az ideje, és, hogy a srácok a lehető legjobb technikát kapják tőlünk, és a legjobb helyen tudjanak végezni. A többi most nem számít…az a hétköznapok harca lesz a továbbiakban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: