DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Rali

Turán Frici nagy versengésre számít Miskolcon

Remek mezőny vág neki az idei, 21. Miskolc Ralinak most hétvégén. A magyar bajnokság második futamára az ORB-ben ötven páros nevezett, köztük Turán Frici és Zsiros Gabi, akik a Ford Fiesta R5-tel a győzelemért vívnak majd ádáz harcot.

„A Miskolc Ralihoz régóta nagyon kellemes emlékek fűznek minket. 2008-ban még egy Peugeot-val jutottunk fel a csúcsra Benics Kálmánnal az oldalamon, majd 2009-ben Zsiros Gabival második helyen végeztünk. Most az a legfőbb célünk, hogy megismételjük a sikerszériát, ezúttal egy Ford Fiestával. Jó ómen nekünk a borsodi térség, egyébként is imádunk itt versenyezni, mert Miskolcon van a legrallybarátabb közönség, a zempléni táj pedig lenyűgöző. Minden évben fergeteges hangulatban volt részünk, és ez sokat tud dobni a teljesítményünkön. Reméljük, szombaton újra a magasba emelhetjük a győztesnek járó kupát, onnantól pedig nincs megállás“ – kezdi Turán Frici, aki ugyan régen járt a zempléni versenyen, mégis bizakodva tekint a megmérettetésre.

TMS_Miskolc_4



„Egy jó ideje nem versenyeztünk ezeken a gyorsasági szakaszokon, így a felkészülési időszakban fokozottan figyeltünk minden apró részletre. Rengeteg videót megnéztem a régi futamokról, hogy felfrissítsem az emlékeimet. Fejben nagyon ott kell majd lennünk hétvégén, hogy kihozhassuk magunkból a maximumot. Van egy teljesen új gyorsasági szakasz is, ami tartogathat azért meglepetéseket, de mi győzni megyünk és ezért mindent meg fogunk tenni. A kocsi beállításain is sokat változtattunk Egerhez képest ennek érdekében“ – mondja Frici.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: