DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

Cséplő: Nagy reményekkel Miskolc felé

A LiveWire Rally Team Peugeot 106-tal induló versenyzőpárosa Cséplő Balázs és Cséplő Attila teljes gőzzel készülnek a hétvégi 21. Steelvent Miskolc Rallye-ra. Tanulva a Eger Rallye-n felmerült hibákból készítik fel gépet a szombati 8 gyorsasági szakasz teljesítésére.

Hogy áll a 2015.évre szánt autó felkészítése? Sikerül vele indulni?

Sajnos még nem, mert csak egy hete készült el a csövezés, ezt követően bevizsgálta azt a SAMS technikai ellenőre, ezáltal adva nekünk zöld utat a további munkálatokhoz. Jelenleg a festés előkészítésénél tartunk és a könnyítésnél, ugyanis megtudtuk, hogy a kék autónk majd 100 kg-al nehezebb a kategóriánkban előírt minimum súlynál.

CseploB_Miskolc_beh(2)



Tehát még a régivel indultok. Sikerült javítani az Eger Rallye-n felmerült problémát?

A héten fogjuk a motoron megejteni az utolsó beállításokat fékpadon, addig is a motor körül azon fáradozunk, hogy valahonnan hidegebb levegőt juttassunk a szívósorba. Ezt sajnos megnehezíti a motortérben feleslegesen hánykolódó kábelek tömkelege, amelyeknek a számát egy teljesen egyedi kábelezéssel a másik autóban értelemszerűen már redukálni fogjuk. Jelentős előrelépés viszont, hogy hétfőn beszereltem egy toló kerekes, sperr-es váltót az autóba, amivel végre össze tudtuk hangolni az erősített Peugeot Sport-os féltengelyeinket is. Tehát ha minden jól megy majd, akkor az eddig kanyarokban csupán egy húzó kerék és a szinkron gyűrűk már elvesznek a múlt homályában. Ez egy mérföldkő lesz az autó igazi versenyautóvá válásához vezető, eddig igencsak döcögős és nehézkes útján.

Hogyan készültök a versenyre?

Jelenleg kevés alvással, ugyanis két versenyautó áll a garázsban, elég sok munka is a nyakamba zúdult az utóbbi napokban, továbbá édesanyám eltörte a lábát, ezért elég sokat kell neki segítenem a mindennapi dolgokban. Attilával nem nagyon találkoztam Eger rallye óta, de ha jól tudom ő is eléggé el van havazva mostanában, viszont csütörtöktől aztán már mindent félre téve pályabejárással kezdjük a hétvégét és közben fejben ráhangolódunk a dolgokra.

Voltatok már Miskolc Rallye-n, ha versenyzőként nem is, akkor nézőként?

Miskolcon eddig csak átutazóban voltam, Miskolc Rallye-t még jóformán videón sem láttam, viszont pozitív dolgokat hallottam róla. Oda kell majd figyelnünk a pálya felírásánál, reméljük hamar sikerül összebarátkoznunk a környezettel. Ugyanakkor azt is, hogy sok néző lesz a pályák szélén, hiszen nagyon jól esett látnunk a sok embert a domboldalakon Egerben is, azon pedig különösen meglepődtünk, hogy hányan intettek nekünk, pedig látványban messze nem voltunk ott ahol egy hátul hajtó versenyautó. Ezek az emberek szerintem nemet mondtak a magyar rallye kultúra teljes mértékű temetésére, úgy ahogy Egerben is, most is megpróbálunk majd mindenkinek visszainteni meghálálván ezt a dolgot.

 

Köszönöm a riportot és sok sikert a hétvégén!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: