DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Botkáék önbizalomnövelő dobogója

A szezonnyitó egri futamon az előkelő harmadik helyet szerezte meg Botka Dávid és beugró navigátora, a sokszoros magyar bajnok Tóth Imre. A versenyt a Circuit of Ireland előtti tesztnek szánta a Botka Rally Team pilótája. A teszt jól sikerült, a pilóta újra elhiszi, hogy tud gyorsan versenyezni a Mitsubishivel.

Két hét alatt két tesztversenyen indult el Botka Dávid, hogy a harmadik hétvégére - az ERC sorozat következő futamára - az észak-ír futamra kellőképpen felkészülten érkezzen. Az orfűi Teszt Rally után az Eger Rallye is sikeres állomása volt a felkészülésnek.



DuEn_EgerRallye2015_4179

’Nagyon jó verseny volt. Az történt, amit megjósoltam: a korábbi évek dobogósai játszották most is a főszerepet. Ha egy kicsit jobban felkészülünk mi is, előrébb végezhettünk volna egy hellyel. Az ERC szereplés miatt több gumit is próbálgattam és most ez sajnos az eredmény kárára vált.
Ezek a lobogós pályák a kedvenceim! Ettől jobb pályákat el sem tudok képzelni magamnak!
Ha kevesebb lett volna a lassító, akkor még gyorsabban lehetett volna menni, de így is nagyon élveztem.
A mátrai pályák tönkretették a stabilizátorunkat, az első kör második részében már anélkül kellett mennünk. A Szuha-Parádsasvár gyorsasági előtt 10 percünk volt átgumizni. Nekiálltunk Imivel és szerintem még maradt is négy percünk… Második, harmadik időt mentünk, ami meglepett, hiszen az autó hibája miatt nem tudtunk sietni.’

A második nap még tempósabb szakaszok várták a mezőnyt és Botka Dávidék a dobogó harmadik helyén ünnepelhettek a nap végén az egri Bazilika előtt.
A hirtelen jött bajnoki szereplésnek talán lesz folytatása is.
’A jövő héten kiderül, hogy megyünk e tovább az ORB futamokon is. Jól éreztük magunkat, azt gondolom Imi is ezt mondja. Van rá esély, hogy Miskolcon is ott legyünk.’

A havas ERC futamok után a pilóta nem volt elégedett önmagával.
’Az előző két futam eredmény szempontjából jól sikerült. De maga a versenyzés nem adta azt a jó érzést, amit szerettünk volna érezni.
Az egri dobogó mindenképpen jót tett az önbizalmunknak, látszik, hogy tudunk olyan gyorsan menni, ahogy korábban is tudtunk. Egy R4-es autóval a sok R5-ös között a második helyért meccseltünk. Szerintem ez jónak mondható.’

Egy napja sem volt pihenni Botka Dávidnak, hiszen hétfőn már állandó navigátorával, Mihalik Péterrel indultak Észak-Írország fővárosába, Belfastba.

’Szerdától pályabejárás, csütörtökön már délután a kvalifikáció és péntek, szombat a verseny. Várjuk már nagyon!’

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: