DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Rali

Sajtós-Diósi: Győzelemmel tértek vissza a másodosztályban

Nyolc éves távollét után győzelemmel tért vissza a Rallye 2-es Bajnokságba a Sajtós Dénes - Diósi János duó. A srácok a verseny kezdetétől nagyon élvezték a száguldást, és még az sem hátráltatta őket, hogy az autójuk futóműve még nem volt teljesen tökéletes.

Picit szerencsének mondhatja magát a csapat, hiszen a verseny előtt módosították a kategóriákat, és a sokkal erősebb „Kit-car” jellegű autókat kivették a P13-as kategóriából. Ez a pilóta véleménye szerint fair döntés volt a rendezés és az RSB részéről, hiszen ezen autók ellen nem lett volna könnyű dolguk. A pályákkal kapcsolatban is pozitív volt a csapat véleménye.

sajtos_eger_besz_006 



„Nagyon tetszettek a gyorsasági szakaszok, amik nem voltak annyira kigumizva, mint régen a Rali-Túra Bajnokságban. Én jobban szeretem, ha lehet a menni tövön, és még az sem annyira zavaró, hogy kihordás van az úton” - mondta Sajtós Dénes a csapat pilótája.

A srácok egy új autóval érkeztek Egerbe, ami még nincsen teljesen készen, hiszen a későbbiekben egy komolyabb futóművel, és egy motorral szeretnének rajthoz állni a bajnokság hátralévő versenyein.

„Technikai problémánk nem volt, csak a csúszkálással kellett megküzdenünk, amit jelenleg a futómű okoz. Egyáltalán nincs tapasztalatunk ezen autó futóművével, a verseny előtt sem tudtunk sokat menni vele, így e problémánk orvoslása a Miskolc Rallye előtt várat magára” - mondta Sajtós Dénes, majd folytatta: „Az egyik gyorson becsúsztunk az árokba egy nagyon felhordásos kanyarban, mert picit hátrafogott a fék, de szerencsére sikerült gyorsan kijönnünk, és nem hagytunk ott túl sok időt.”

A csapat boldogan érkezett a célba, hiszen két év technikai szenvedés, és egy év versenyzés mentes időszak után újra ott tudtak lenni a dobogó legfelső fokán.

sajtos_eger_besz_003 

„Sikerült megnyernünk a P13-as kategóriát, és ez mellett a Rallye 2-es Bajnokság abszolút értékelésében is ott voltunk az első tízben, ami jó hír számunkra, de sajnos az örömüket beárnyékolta az Eger Rallye utolsó gyorsasági szakaszán történt baleset” - zárta a beszélgetést a pilóta.

A folytatást a Miskolc Rallye-n tervezi a csapat, és előtte egy komolyabb teszttel szeretnének készülni, ahol Novák Feri segít majd a futómű tökéletes beállításában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: