DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Ollé-Tóth: Magasból a mélybe

Szomorúan ért véget a 2015-ös idénynyitó futam az AS Rallyesport Europe versenyzőpárosa, Ollé Sasa és Tóth Zsolt számára. A magabiztosan tartott ezüstös helytől egy elvétett kanyar miatt kellett elbúcsúznia a Ford Fiestás kettősnek.

Ollé Sasa- Tóth Zsolt: „Életünk eddigi legkomolyabb felkészülésével vártuk az idei év első futamát, az Eger Rallye-t. Nem szerettem volna abba a hibába esni, mint az elmúlt esztendőben, hogy nem élek azzal a lehetőséggel - a bajnokság második helyével-, amit a többiek szinte tálcán kínáltak. Éppen ezért minden lehetőséget megragadtunk arra, hogy teszteljük az autót, próbálgassuk az abroncsokat és természetesen mi is belerázódjunk a versenyzésbe.

DuEn_EgerRallye2015_2522



Úgy érzem, ez sikerült is, hiszen a kiesésünkig jó helyen álltunk és az időeredményeink is azt mutatták jó úton haladunk…

Igaz, rögtön a nyitó szakaszon megforogtunk, nem fulladt le az autó, de hirtelen nem tudtam merre vagyok előre, egy jó pár másodpercet bespájzoltunk. Féltem a szakaszokon, de úgy tűnik a többiek még jobban, mert komolyan igénybe vették az autót. Nagyon jó érzés volt, hogy ebben a nívós mezőnyben a második helyen állunk. Másnap egy újfajta gumit tettünk fel, amit a gyors elején kicsit be kellett melegíteni, de két-három kanyar után már jó volt. A tizenegyedik szakasz jelentette számunkra a verseny végét pedig, nagyon koncentráltan versenyeztünk a pálya felhordásos szakaszain, szinte széltől-szélig precízen autóztunk. Ahogy elkezdődött a tiszta rész, próbáltam tempósan és ideális íveken menni, de az egyik balos kanyarba túl nagy sebességgel érkeztem. Az autó jobb hátulja leakadt, lecsúszott az árokba, majd átfordult. Ez jelentette számunkra a verseny végét, sajnos kiestünk, nagyon csalódott vagyok.

DuEn_EgerRallye2015_2323

Előre kell néznünk, bízunk a jobb miskolci folytatásban, mert látszik, hogy aszfalton is tudunk már gyorsan menni!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: