DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Lajosháziék mosolyt varázsoltak az arcokra

Sűrű hétvégi programot tervezett Lajosházi Csaba, aki múlt szombaton a VII. Örömautózáson, majd vasárnap az Eger Rallye-n szeretett volna részt venni. Sajnos az egri Rallye2-es előfutás nem jött létre különböző okok miatt, de ezt Csabi nem is bánja annyira.

Hetedik alkalommal rendezték meg az Örömautózást a beteg gyerekek számára, aminek idén is a Hungaroring adott otthont. Rengeteg beteg gyerek érkezett az eseményre, és nem csak Magyarországról, hanem Erdélyből és Szlovákiából is.

csabi_ring_001 



Csabi 2012-ben csatlakozott a rendezvényhez és nem csak, mint autóztató, hanem szervező is. Ő, aki intézi a gyerekek helyszínre és haza utaztatását. Ez idén sem történt máshogy, a Miskolci és a Debreceni gyerekeket Csabi utaztatta.

„Szerencsére nagyon sokan vagyunk ezért a rendezvényért, külön ki is emelném a rendező gárdát: Stróbl Balázst, Laboncz Katalint, Kiss Ágnest és a Szilassy Arnoldot, akik nagyon sokat tettek azért, hogy ezek a gyerekek, ezekben az autókban ülhessenek” - mondta Lajosházi Csaba, majd hozzátette: „A szervezők mellett további nagyon fontos köszönet jár azoknak az autósoknak, akik eljöttek és nem sajnálták az idejüket és technikájukat.”

Csabi körülbelül 30 gyerkőcöt autóztatott meg, majd sajnos megállt alatta a technika.

A folytatásban a srácok április 16 és 18 között az osztrák Rally Challenge második állomásán az I. Burg Rally-n állnak rajthoz. Ez a verseny minden versenyző számára új lesz.

„Már nagyon várjuk az ausztriai folytatást, hiszen nagyon tetszettek az előző verseny körülményei. Sikerült fejlesztenünk is az autón, az ötsebességes tolókerekes váltót lecseréltük egy hat sebességes Kaps-es váltóra, amiben minden benne van, az elektromos difitől a sperrekig" - zárta a beszélgetést Lajosházi Csaba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: