DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Váltott lovakon Botka Dávid

Botka Dávid vezeti kategóriáját két futam után az Európa Bajnoki sorozatban, de a pilóta nem hagy ki egy lehetőséget sem, hogy tesztelje önmagát és az autóját.

Az Eger Rallye előtti hétvégén a már hagyományosnak mondható orfűi Teszt Rallye-n az ERC sorozatban is használt N csoportos versenyautóval rótta a köröket a Botka-Mihalik páros. A két havas verseny után felüdülés volt Dávidéknak az orfűi aszfaltcsík.



DuEn_A123TesztRallye2015_1134_resize

’Az autót sikerült nagyon jól beállítanunk. Úgy tűnik sikerült kiküszöbölnünk a korábbi két versenyen állandóan fellépő motor melegedési problémánkat is. Jó volt végre újra aszfalton versenyezni, jó volt érezni, hogy tapadnak a gumik…’

Az Országos Bajnokság szezonnyitóján is ott olvashatjuk a Botka nevet a rajtlistán.

’Alapvetően nem terveztük, hogy indulunk a magyar bajnokságban. Szerencsére van néhány partnerünk, akiknek fontos a hazai szereplés és nagyon örültünk, hogy itthon is mehetünk.
Állandó navigátorom, Mihalik Péter elígérkezett az ORB futamokra, Lovász Palinak segít. Tóth Imrével már sokszor beszéltük, hogy kipróbálhatnánk a közös versenyzést, sikerült összeegyeztetnünk ezt az Eger Rallye-ra, így egy többszörös bajnok navigátorral vághatok neki a versenynek.
Természetesen itt nem az N csoportos, az ERC sorozatra épített autónkkal indulunk, hiszen az pénteken indul és vasárnap már reményeink szerint a kompon hajózik át a Brit szigetekre.
Az R4-es autónk nagyon jó lesz a helyenként nagyon gyors, de változatos egri pályákra. A mezőny egyre erősebb, jó kis verseny várható a hétvégére.’

A Botka Dávid-Mihalik Péter páros tehát két külön autóban tölti a szezonnyitó, de aztán hétfőn már repülőre száll és az ír futamra összpontosít. Az orfűi A123 Teszt Rallye után, a szezonnyitó Eger Rallye-t követően a Circuit of Ireland várja a Botka Rally Team-et.

’Vezetjük a bajnokságot, de igazából eddig nem tudtunk egy jót versenyezni. Ahogy néztem a nevezési listát, most talán tudunk majd komolyan harcolni az első helyért! Ez a célunk!’

Az észak-ír futamon kedden kezdődnek az események. A pályabejárások után csütörtökön shakedown, kvalifikáció és rajtceremónia található a programban, majd pénteken 8, szombaton 10 gyorsasági szakasz, összesen 215 versenykilométer vár az ERC mezőnyére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: