DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Kurtosék várják az egri megmérettetést

Tavaly év végén már egy Mitsubishi EVO 9-ben láthattuk Kurtos Róbertet versenyezni. A típus marad 2015-re, és immáron a 10. Eger Ralin élesben mérettetik meg magukat az új technikával. Tisztában vannak a saját, és az autó képességeivel, és anyait-apait beleadnak majd az első versenybe.

Szilveszter ralin debütáltál az új Micuval. Ott még teszteltetek, most viszont már élesben fogtok csatázni. Átesett azóta a gép a revízión és kész a futamra?

- Pont tegnap lettünk készen. Á-tól Z-ig mindent meglestünk rajta, új váltót kapott, a komputer át lett vizsgálva, és beprogramozva. Annyi időt még éppen tudunk szakítani, hogy egy kicsit teszteljünk. Aztán már csak a pakolás és az indulás van hátra.

kurtos_resize_ 



A navigátorod most Repka Róbert lesz. Ő lesz idén végig?

- Nem! Robi csak ezen az egri futamon fogja diktálni a tempót, de a további versenyeken Kürti Tomi navigál majd. Illetve még azokon a futamokon, ami szintén egy időben lesz a szlovák bajnoksággal, mint Kassa. A beugrós navigátoromra azért volt szükségem, mert Tomi megy a szlovák bajnokságban, ami ugye most egybe esik a miénkkel. Ezért Robi elvállalta. Nem lesz idegen számára a J1, mert már mentünk együtt, sőt mi voltunk Suzuki kupában az utolsó bajnokok. 

Az egri futam újra szezonnyitó. Mennyire ismeritek és szeretitek ezeket a gyorsokat?

- Mentünk régen rajta, és jók is a pályák, de valahogy velünk mindig történt ott valami nem túl jó dolog. 2011-ben értem utoljára ott célban, mert előtte akadtak történések. 2010-ben pedig fejre álltunk. Az élmények nem kecsegtetőek eddig, de majd most megtörjük az átkot, és újra próbálkozunk. Tanuló versenynek szánjuk most ezt mind az autó, mind a pályák tekintetében. Ahhoz keveset mentem még az autóval, hogy bátran beleálljunk helyzetekbe. Szokni kell még a tempót, és el kell előbb-utóbb hinnünk, hogy vannak helyek, ahol simán át tudunk menni vele. De ez mind idő. Össze kell szoknunk.

Mik a célok az előzőek tekintetében Robi?

- Nem fogunk élet-halálra menni, ha erre vagy kíváncsi. Ezt ne várja most tőlünk senki, de amit bírunk menni vele így elsőre, az is jó lesz azért. A bűvös szó a tanulás. Vannak az új gyorsok ugye a Mátrában, amiket egyáltalán nem ismerünk, de tényleg arra törekszünk, hogy jól és pontosan autózzunk. Annyira tempósak lesznek a pályák, hogy a rosszul megválasztott sebesség bizony okozhat bajt és meglepetéseket. Ebből szeretnénk kimaradni, ezért kicsit óvatosabban vállaljuk majd be a dolgokat. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: