DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Rali

Hodosi újra lendületben

Tavaly volt, hogy kevésbé jól, és volt, hogy nagyon jól sikerült a versenyük. Felemásnak mondta az előző évet Hodosi Gábor és Holló Barnabás, de idén újult erővel vágnak neki a szezonnak. Az első versenyt, ami a 10. Eger Rally lesz, kimondottan bírják.

„Nem panaszkodunk, mert nem szoktunk, csak elmondjuk a véleményünket. Tavaly volt tényleg minden, ami egy technikai sportban előfordulhat. Sokat kellett szervizelni, az biztos, és volt, hogy elment a kedvünk kicsit a versenyzéstől is. De… - és mindig ezen van a hangsúly- már eszméletlenül mennénk. Van, hogy néha kicsit leül az ember kedvileg, meg fáradt lesz, de aztán valami mindig ad egy újabb löketet ennek az egész ralinak. A Zsiguliba a napokba került vissza a motor, minden le lett revíziózva, és remélhetőleg kevesebbet kell majd serénykednünk a szervizben, mint tavaly. Lemossuk az üvegeket a szerviz idő alatt, és megyünk tovább. Ez a terv. Egerben nagyon jókat szoktunk menni, bírjuk a pályákat, igaz lesznek most újak, de annál jobb. Ez tart minket lendületben. Maradunk idén is az ORB-ben, és a lehető legtöbb versenyre el szeretnénk jutni. Először legyünk túl az egri futamon, aztán legfeljebb újratervezünk.” – jelentette ki Gabó.

hodosi_resize 



A srácokat újra és újra ugyanott találom meg verseny előtt, mikor elérhetetlenek. A műhelyben. Pont akkor röffentették be a Ladát, mikor odaértem, és nyoma sem látszott az elmúlt év végi kedvtelenségüknek. Ezek az emberek ideig-óráig tudnak lekattanni a raliról, aztán újra felpörögnek és folytatják ahol abbahagyták. Így van ez jól.

„Ugyanúgy állunk, mint minden verseny előtt, utolsó percesek vagyunk, de ezen már meg sem lepődünk. A lényeg, hogy megyünk Egerbe, favorizáljuk ezt a versenyt, attól függetlenül, hogy mikor utoljára indultunk itt kiestünk. De úgy estünk ki, hogy amíg versenyben voltunk olyanokat mentünk, hogy az mindennél többet ért. Az új szakaszok teljesen ismeretlenek számomra, vakon vagyok, de attól még be vagyunk pezsegve Gabó is meg én is. Reméljük, hogy jól sül el ez a történet, így az első futamon, és semmi nem szegi kedvünket, mint tavaly Székesfehérváron. Oda nem is szándékozunk menni többet, ez már biztos, de egész évben ORB, vagy Historic. Ezt majd eldöntjük Eger után, hogy hányan leszünk a kategóriában. Vannak még képlékeny dolgok, amik menet közben alakulnak majd ki, de lehet, hogy lesz egy-két újdonság. Majd mindent megtudtok időben. Most arra koncentrálunk, hogy jól érezzük magunkat és jól szuperáljon az Lada. Menjük egy jót, menjünk egy erőset, és akkor ki is pipáljuk majd ezt a versenyt.” – jelentette ki határozottan Barna.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: