DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Dynamic Rally Team: Teljes harci díszben áll a BMW Z4

Két évvel ezelőtt nem alakult valami jól az egri futam Lángi Attila számára. Mindkét nap, szinte rögtön a rajtot követően fel kellett adni a küzdelmeket. 2015-ben azonban megtörné az átkot a Dynamic Rally Team pilótája. A csapat felállása változatlan, s az előkészületek is már teljesen befejeződtek ahhoz, hogy a BMW Z4 M Coupe csatasorba álljon az ORB első osztályában.

Lángi Attila: Sose álltunk még ilyen jól a felkészüléssel, mint most. A két évvel ezelőtti, egri szezonnyitó alkalmával az utolsó pillanatban készült el minden, jelenleg viszont nem hogy a revízió, de már a dekor és a fényezés is készen van a BMW Z4 M Coupen. Egyszerű, de (nekünk) csodaszép, ráadásul a tavalyi erőbajunk okát is megtaláltuk, amit egy jeladó-cserével orvosolni is tudtunk. Az autó tehát bevetésre kész, a csapat is összeállt, már csak nekem kell egy kicsit összeszednem magam.

BMW Z4



A cél most is az abszolút első hely lenne, de tisztában vagyunk azzal, hogy erre nincsenek reális esélyeink – pláne nem ezzel a kocsival. A BMW-sek között egyedül mi vagyunk azok, akiknél nem szekvenciális váltó van beszerelve a kocsiba, a többiek mind átváltottak erre. Elsősorban tehát arra szeretnénk törekedni, hogy ne kapjunk ki nagyon a többi BMW-stől, a lehető legjobban tudjuk tartani velük a lépést. Az idei első versenyt pedig amúgy is arra szánnánk, hogy megnézzük, mire képes a Z4 az új felszereléssel, programozással. Futam előtti tesztre ugyanis nem volt és nincs is már időnk, így elképzelhetőnek tartom azt is, hogy minden szervizben állítgatni fogunk a kocsi beállításain. Megtartottuk a jó szokásunkat: most sem az eredmény a fontos, hanem inkább az, hogy mi jól érezzük magunkat és a kilátogató közönséget is szórakoztatni tudjuk egy kis látványos autózással. S ha mosolygunk, akkor az már azt jelenti – a jó hangulat mellett –, hogy vagy jól megyünk, vagy tudjuk azt, hogy irányba haladunk, és még jobb időeredményekre vagyunk képesek.

Veres Gábor: Kíváncsian állunk az idei év első versenye előtt. A szokásos, teljes körű revízió mellett egy nagyon szép, új designt is kapott a Z4, amivel reméljük, hogy ismét elnyerjük majd sok néző tetszését. Habár most nem kellett úgy kapkodni a kocsi felkészítésével, mint a korábbi években, mégsem jutott sajnos idő a tréningezésre.

 

Nagyon sok hátsó kerékmeghajtású autó, azon belül is sok BMW lesz az egri mezőnyben, így elsőre nem tudom megmondani, a mi teljesítményünk mire lesz elég. Megyünk majd a saját tempónkban és próbálgatjuk majd a kocsit, aztán ha befejeztünk mind a 14 gyorsasági szakaszt, utána már nézegethetjük azt, hogy az időeredményeink milyen helyezéssel párosultak. Csúcstámadásra nem készülünk, de ha folyamatosan gyorsulni tudunk és műszaki probléma nélkül tudjuk teljesíteni az első megmérettetést, akkor az már fél siker lesz számunkra. Nyilván jó lenne a kategóriában dobogós helyezést elérni, de a cél inkább az lenne, hogy lehetőség szerint minél több pontot gyűjtsünk – hiszen év végén az lesz majd a mérvadó.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: