DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

MNASZ: Major György bemutatkozó levele

Sokan teljesen joggal teszitek fel a kérdést, hogy mit keres az én nyílt levelem ezen fórumon, ezért hát szeretnék bemutatkozni Mindenkinek.

Egészen pici gyermekkorom óta szeretem az autósportot.

Bár magam sohasem versenyeztem professzionális szinten, de amit csak tudtam televízióban vagy a helyszínen élőben megnéztem. Legyen ez rallye, F1, pályaverseny, amatőr rendezvény.

Gyermekem, Major Benedek 9 éves korától versenyez gokarttal, majd autókkal (kisebbekkel és nagyobbakkal ). Ebben kezdettől fogva támogattam és azon keresztül, ami az Ő sikeres előmeneteléhez kellett, legyan az ügyintézés, tárgyalás, kapcsolatépítés, folyamatos gondolkodás arról, hogyan tovább, módomban álltmegismerni hazai és a külföldi autósport belső működését, fejlődési irányait, nehézségeit.

Mivel az autósport elképesztő sokat adott számunkra személyiség fejlődésben is, úgy érzem kötelességem nekem is tenni ennek a fantasztikus sportágnak a fejlődéséért!

10930919_10203528845883403_8736038069602833918_n 



Hölgyek, Urak, Sporttársak,

Major Györgynek hívnak, 1969. július 11.-­‐én születtem Miskolcon, a BME-­‐n végeztem, mint okleveles villamos mérnök, majd ME mérnök manager, szakmérnök. 

Jelenleg az MVM Partner Energiakereskedelmi Zrt. értékesítési vezérigazgató-­‐helyettese vagyok. 

Oláh Gyárfás Úr felkérése alapján szeretném megnyerni a bizalmatokat, támogatásotokat és ezáltal elnyerni az MNASZ elnökség tagsági posztját, mert kész vagyok vele egy csapatban dolgozni a kitűzött céljainkért. 

Azért, hogy a Szövetséget azzá tegyük, ami véleményem szerint a szerepe kell legyen, vagyis egy szolgáltató/támogató központ. Olyan Szövetség kell, ami irányt mutat és segítő kezet ad a bajnokságok szervezőinek szakmai és pénzügyi céljaik elérésében, támogatást nyújt a versenyzőknek pályájuk, versenyzésük előmozdításában elméleti és gyakorlati képzésekkel szakmai és gazdasági vonalon, törekszik az utánpótlás fejlesztésére ami a fiatal versenyző palánták érdemi ismeretekkel való felruházásán túl, a megfizethető versenysorozatok biztosítását is jelenti, vagyis a Szövetség által kialakított alternatívát kínál a feljődési útjuka, alkalmasságuk esetén egyre magasabb kategóriák felé.

Utánpótlásnak tekintem ilyen értelemben az amatőr sorozatokat is. Ezeket egyértelműen segítően és partnerként kell kezelni. 

Éppen ezért azt szeretném elérni, hogy a Szövetség mihamarabb rendelkezzen egy határozott, közösen kialakított, a hazai és nemzetközi tapasztalatokon és bevált példákon alapuló jövőképpel arról, hogy hova akar eljutni 2 éven belül és arról hogy mindezt hogyan akarja megvalósítani. Értem ezt sportszakmai célokra, működési folyamatokra, hazai szurkolók, versenyzők, támogatók, döntéshozók általi megítélésre is. 

Amennyiben ezen célok és az elérésükhöz vezető út tiszta, a Szövetség és az autósport kedvelők a végrehajtás lépéseit folyamatosan nyomon tudják követni, számon tudják kérni. Ezzel pedig a Szövetség megítélése is jelentősen emelhető társadalmilag is és a fontosnak tekinthető döntéshozók szemében is! 

Tudom, hogy sokan a változásokat áhítják és várják, ezért kérek Mindenkit, hogy minél többen gyertek el a Közgyűlésre, hisz csak így érhető el az, amit sokan együtt nagyon szeretnénk újra a Magyar Autósportban látni, szakágtól függetlenül. Fogjatok, fogjunk össze ténylegesen, ne csak az internetes fórumokon. 

Találkozunk szombaton!

Köszönöm a figyelmeteket.

Sporttársi üdvözlettel:

Major György

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: