DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Rali

Telt ház – elnöki „felügyelettel”

Az autósport szinte valamennyi szakága képviseli magát a Hungaroringen rendezendő idei Szilveszter Ralin.

Hivatalosan is lezárult a nevezés az idei, 16. alkalommal megrendezendő Szilveszter Ralin, és a december 27-29 között megrendezendő évbúcsúztató versenyre 48 óra alatt „elkelt valamennyi hely” a nevezési listán. Füredi András, a Szilveszter Rallye szervezője elmondta, kénytelenek voltak a tavalyi létszámnál meghúzni a jelentkezési határt a biztonságos rendezés miatt.

Vélhetően mindenki, aki él és mozog, valamint valami köze van az autóversenyzéshez, az december 27-től 29-ig a Hungaroringen fogja búcsúztatni az Óévet. Ugyanis idén is megrendezik a méltán népszerű Szilveszter Rallye-t, amely a 16. verseny lesz a viadal történetében. A viadal egyik főszervezője elmondta, a hagyományoknak megfelelően, idén is december 27-én rendezik meg a Hungaroringen és a közvetlen környékén a hivatalos tesztet – ami a nézők számára is nyilvános lesz –, míg 28-án a gépátvételeket követően kezdődhet meg a száguldás.



„A nevezés már lezárult, most már mindenkit kénytelenek vagyunk elutasítani, hiszen a biztonságos versenyrendezés miatt több nevezést nem tudunk befogadni. Így is a tavalyi létszámban maximáltuk az indulók számát. Az abszolút mellett a versenyzőket összesen kilenc kategóriában értékelik majd H1-től H9-ig, emellett a Lada-kupában külön díjazzák az 1600 cm3 alatti és feletti mezőny legjobbjait. Maga a nyomvonal nem sokban változott a tavalyihoz képest, így a  Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum is bennmaradt a versenybe” – árulta el Füredi András.

Már most biztosra vehető, hogy a magyar rallye élmezőny – leadta a nevezését a Szilveszter Rallye címvédője Turán Frigyes, illetve az idei abszolút bajnok Kazár Miklós is – mellett a többi szakág jeles képviselői is ott lesznek a rajtnál. Az idén az Auto GP-ben az összetett második helyén végző Kiss Pál Tamás, vagy a kamionos Eb-n remekül helyt álló Major Benedek, vagy éppen hazánk jelenlegi legeredményesebb gyorsasági női motorversenyzője, Kis Viktória.

„A meteorológiai előrejelzéseket egyelőre nem nézegetem, de bízom abban, hogy az időjárás kegyes lesz hozzánk, mert akkor akár nézőcsúcs is születhet az idén. Aki kilátogat a mogyoródi pályához, az a szokásoknak megfelelően ingyen tekintheti meg a versenyt, illetve ingyen parkolhat a főbejárattal szemben lévő területen, illetve a Hungaroring nagy parkolójában” – tette hozzá a főszervező.

Maga a verseny elnöki felügyelettel zajlik majd, ugyanis a tavalyi évhez hasonlóan ismét rajthoz áll Benyó Miklós, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség első embere.

„A Szilveszter Rallye mindig is megfelelt egy tökéletes évzárásnak, hiszen amellett, hogy egy izgalmas, jó verseny, egy igazi buli is egyben. Ugyanúgy, mint tavaly, ezúttal is a fiam, Máté lesz a navigátorom. Jól tudunk összedolgozni, de nem titok, nem egy igazi tradicionális versenyzést szeretnénk bemutatni, mert a gyerek elsősorban élvezze majd a helyzetet, ám ha akar, természetesen navigálhat is. Miután harminc évet terepraliztam, így ha kell, tudok a megérzéseimre hagyatkozni. Mindenképpen szeretnénk a Suzuki Swiftünkkel célba érni, mégpedig úgy, hogy a lehető legjobb eredménnyel zárjunk a H3-as kategóriában” – jelentette ki Benyó Miklós, aki jelenlétével demonstrálni szeretné, hogy az MNASZ elnöke is része a magyar autóstársadalomnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: