DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Ferjáncz: A kézifék volt a legjobb barátom

A LiveWire Rally Team versenyzőpárosa Ferjáncz András és Földi Nikolett a vasárnapot Kiskunlacházán, az FRT versenyen töltötte. Minden tekintetben tetszett a hétvége párosunknak és a teljes csapatnak egyaránt, hiszen végre nem a másodperceket kellett nézni, hanem csak az számított, hogy jól érezzük magunkat.

Andrást kérdeztem, hogy telt a napjuk:

Hogy éreztétek magatok a vasárnapi FRT-n?

Nagyon jól, köszönjük. A Livewire Rally Team számos tagja ellátogatott velünk a vasárnapi rendezvényre, sokat nevettünk, jókat ettünk és jókat kocsiztunk. Külön köszönet a Héja családnak a felejthetetlen kajáért, valamint Berényi Lacinak, aki ismét készségesen állt a rendelkezésünkre mindenben.

FerjanczA_FRTbesz(2)



Tetszett a pálya kialakítása?

Igen, határozottan. Sikerült gyakorolnom a féktávokat, amik a hasznomra lesznek a jövőben, de igazából, csak játszottunk és a kézifék volt a legjobb barátom a nap folyamán, amit élesben versenyen nem használhatok, hiszen minden másodperc számít.

Terveiteket sikerült teljesíteni?

Maximálisan. Úgy vettem észre, hogy mindenki széles mosollyal szállt ki mellőlem a kocsiból. Volt, aki meglepődött és kicsit megijedt, mert nem gondolta volna, hogy ilyen erős egy rally autó, de szerintem mindenki élvezte a kocsizást.

Igaz az eredmény nem volt cél, de hol sikerült végeznetek?

Nem tudom. Annyira örültem, hogy nem kell végre az időt nézni, hogy semennyire sem követtük figyelemmel a helyezésünket. De, biztos volt, ahol gyorsan mentünk és nem csak látványosan, mert Niki határozottan állította, hogy jobbak a féktávjaim és kezdem belakni a kocsit is. Magabiztosabb lettem, ami a 2015. évi versenysorozatban hasznos lesz.

Jövőre nézve terveztek FRT-n való részvételt?

Mindenképpen. Hasonló szponzorautóztatást szerintem fogunk még összehozni. Ez egy szuper jó játék, ahol hibátlan a társaság és sok a barát. Kellenek az ilyen hétvégék, melyek oldják a fárasztó hétköznapokat és a stresszes, küzdelmes versenyeket.

 

Köszönöm a riportot!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: