DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Rali

Veréb-Papp feltette az i-re a pontot

Egy első és egy második hellyel tért haza a Veréb Zoltán, Papp Tamás, Lada VFTS trió az idei Országos Historic Rallye Bajnokság záró versenyéről, az I. Mannol Pilisvörösvár Rallye-ról, ami annyit jelent, hogy 2014-ben elhódították a Replica abszolút és az R1 kategória bajnoki címét.

JOR_3459



Mondhatjuk, hogy az év talán legsimább versenye volt, hiszen a srácok technikai probléma nélkül, jóízű autózással, egy gyönyörű környezetben és élvezetes pályákon mehettek múlt vasárnap.

„Minden jó volt a hétvégén, a pályák is tetszettek, Csobánka pedig nagyon élvezetes volt. Még az etapokon is élmény volt autózni, hiszen nagyon szép volt a táj. Az egyetlen negatívumot csak az etapok hosszára tudnám kiemelni.” - kezdte a beszélgetés Veréb Zoltán.

A verseny második szakasza nagy ködben, és csúszós fehér aszfalton zajlott, ami megtréfált pár versenyzőt. Így volt ez a Ladás párossal is, akik a lábatlani gyorsaságin elvittek egy hordó lassítót, de szerencsére ettől az autó nem sérült meg.

„Egy lassítónál való hiba írható fel a nevünk mellé ezen a versenyen, ezen felül minden flottul működött. A szervizben is szinte csak a kerék csavarokat kellett áthúzni.” - folytatta Papp Tamás.

JOR_3763

A 2014-es szezonban a csapat az Országos Historic Rallye Bajnokság Replica kategóriáját választotta, ami nagyon jó döntésnek bizonyult, hiszen egész évben a mezőny elejében tudtak autózni, és végül sikerült elhódítaniuk a Replica abszolút és az R1 kategória bajnoki címét is.

„Jó szezonon vagyunk túl, és nagy eséllyel jövőre is ezt választjuk. Nagy öröm számunkra, hogy 2012 után újra bajnoki címet tudtunk nyerni, amiben nagy támogatást kaptunk mindenkitől. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak a csapatnak, a családjainknak, a barátainknak, a partnereinknek és a szurkolóinknak, hiszen nélkülük ez az eredmény nem jöhetett volna össze.” - összegezte az évet Papp Tamás.

JOR_3816

Sokáig úgy volt, hogy a srácok részt vesznek a Waldviertel Rallye is, ám ezt leszavazták. Most egy kicsit pihennek, aztán újra feltűnnek majd az év végén a Mikulás és Szilveszter Rallye-kon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: