DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Rali

Merencsics–Kulcsár: A 2014-es szezon legjobb formája

A san marinoi Rally Legend után nem sok ideje maradt Merencsics Árpádnak, hogy felkészítse a Historic Bajnokság soron következő futamára a Suzuki Swift GTi-t. A nagyatádi rallys mégis a szezon legjobb formáját hozta a 48. Mecsek Rallyn: R csoportban és R1 kategóriában is győzelmet aratott. Kulcsár Dániellel alkotott párosa emellett az abszolút 6. helyet is megszerezte az Eb mezőnyében.

Merencsics_Kulcsár_Mecsek



Merencsics Árpád: A Rally Legend után csak arra volt időnk, hogy gyorsan átnézzük a Suzukit, megrendeljük a szükséges alkatrészeket és gumikat, s már indultunk is tovább a 48. Mecsek Rallyera. Többször említettem már, hogy számomra hazai pálya ez a helyszín, ezért mindig öröm itt versenyezni. Igaz, volt olyan szakasz, ami még számomra is új volt, de ez csak növelte a menetelés nyújtotta élvezetet.

Pénteken egy kicsit óvatosabban meneteltünk, hiszen nagyon nyálkás volt az út a leömlő eső miatt. Kétszer le is nyúltak értünk odafentről, hogy megmutassák, melyik a helyes irány, amin haladnunk kellene. Szombaton már száraz pályán folytak a küzdelmek. Váradi Györgyék és Stepán Árpádék is kiestek előlünk, így a nap folyamán fel tudtunk kúszni az R csoport abszolút értékelésének első helyére. Danival ekkora elhatároztuk, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy ezt az előkelő pozíciót meg is tartsuk a leintésig. A kocsi most is hűen szolgált minket, egészen addig, amíg töltéshiba nem lépett fel nála. Menet közben próbáltuk orvosolni a problémát, több-kevesebb sikerrel.

A célt elértük, úgy intettek le minket, hogy a csoportot, és az R1 kategóriát is megnyertük. Hatalmas öröm ez számomra, mert itt a bizonyíték arra, hogy kezd beérni az eddigi munkánk gyümölcse. Az pedig csak hab volt a tortára, hogy a nemzetközi értékelésben is egy előkelő, abszolút 6. helyezést értünk el. Mondhatni, az idei bajnoki szezonunk legjobb formáját hoztuk Pécsett, ezért abszolút elégedett is vagyok.

Számunkra ezzel be is fejeződött a bajnokság, Pilisvörösváron már nem fogunk rajthoz állni. A jövő évünk még igen képlékeny, ezért előreláthatólag nem tudom megmondani, hol is fogunk majd szerepelni. De addig is, amíg kialakul a helyzet, igyekszünk feltöltődni az év végi sikerekkel. A szurkolóinknak, partnereinknek pedig köszönjük, hogy egész évben kiálltak mellettünk és támogattak bennünket!

Kulcsár Dániel: Miután hazaérkezett Árpi a Rally Legendről, akkor keresett meg, hogy nem volna-e kedvem és időm beülni mellé navigálni a Mecsek Rallyen, mivel Varga Sanyinak egyéb elfoglaltsága akadt ez időre. Eredetileg én is segédkeztem volna egy pilótának, de végül úgy alakult, hogy a szezonnyitó Miskolc Rally után, most az Árpinak szezonzáró pécsi derbin is együtt állhattunk rajthoz.

Úgy, ahogy volt, nagyon jól sikerült a hétvégénk! Sajnos az autó nem lett nagyobb Miskolc óta, nem a legideálisabb az én magasságomhoz, de ez sem nyomta rá a bélyegét a remek hangulatunkra. A kocsival is csak egyetlen apró hiba volt, de ezt is időben sikerült orvosolnunk, s nem kellett azon aggódnunk, vajon célba érünk-e. Egyedül a reptéri szakasz nem nyerte el a tetszésemet, a többi pályán viszont élvezet volt autózni.

Az eredmények pedig önmagukért beszélnek! Nagyon boldog és elégedett vagyok, hogy ilyen sikeresen zártuk a mecseki futamot, Árpinak pedig megerősítést adhat ez az eredmény a folytatáshoz. Ez úton is nagyon köszönöm a Merencsics családnak, hogy egy ilyen remek versenyhétvégét tölthettem el velük Pécsett!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: