DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

AS Rallyesport Europe: Egyszer már sikerült

Bizakodva várja az Országos Bajnokság ötödik futamát az AS Rallyesport Europe versenyzőpárosa, Ollé Sándor és Tóth Zsolt, habár nem a Mecsek Ralin, de a Baranya-Kupa keretein belül már sikerült abszolút győzelmet aratniuk ezeken a pályákkal a Ford Fiesta S2000-rel.

DuEn_40KassaRally_1137 copy



Ollé Sándor- Tóth Zsolt: „A Kassa Rali óta eltelt bő egy hónap, mert a budapesti forduló elmaradt. A legutolsó információink szerint a bajnokság sorsa, így a Waldviertel Ralin dől el. Nemcsak a Murva Bajnokság trófeái kerülnek kiosztásra, hanem a magyar bajnoki cím is, aminek személy szerint mi örülünk, hiszen a murva számunkra sokkal kiszámíthatóbb, mint az aszfaltos megmérettetés. 

Már ma három gyorsasági vár ránk, olyan szakaszokon, amelyeket nagyon szeretek, de ahogy azt már sokszor mondtam a sötéttel kissé hadilábon állok, bár tavaly sikerült legyőznöm ezt a fajta félelmemet, mert az autónak nagyon jó a lámpasora. 

Nagyon sokat segít az is, hogy egyszer már sikerült nyernünk ezeken a pályákon, hiszen az elmúlt évben elsőként értünk célba a Baranya Kupán, olyan nívós mezőnyben, ami most is megállná a helyét. Ennek tükrében, no és persze az idei évünket nézve, most már nem az első öt hely valamelyike a cél, hanem a dobogó, annak is a legfelső foka, amiért mindent meg is teszünk. 

DuEn_40KassaRally_1161 copy

Az autón a kassai verseny után nagyon sok alkatrészt ki kellett cserélnünk, mert megsérült, eltört vagy meghajlott. Nem hiányzott az a malőr, de most újra régi fényében tündököl a Ford. Megkapta a pécsi beállításokat, azonban most sem rajta fog múlni a dicsőség, mind inkább rajtunk… Nem iktattunk be most a hivatalos teszten kívül másikat, hiszen a Kassa előtt mindent magunkra állítottunk és a gumikat is komolyan teszteltük. Igyekszem pontosan és gyorsan menni, hiszen egyetlen apró hiba is értékes másodpercekbe kerülhet, ami nekünk most fontos lesz a végelszámolásnál!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: