DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Drámai végjáték a Korzika Ralin

Óriási fordulatok után Thierry Neuville nyerte a WRC klasszikus aszfaltos versenyét, a Korzika Ralit, méghozzá a győzelemtől végig borzasztó messze lévő Sebastien Ogier előtt, míg Elfyn Evans az utolsó pillanatokban csúszott vissza a harmadik helyre.

Vasárnap már csak két gyorsasági várt a rali-világbajnokság mezőnyére Korzikán és az első helyét szombat este elvesztő Elfyn Evans az elsőn azonnal robbantott is és visszavette a vezetést Thierry Neuville-től – a brit fordos 16 másodpercet osztott ki riválisának, ami elég komoly fölény, úgyhogy 11,5 másodperces előnnyel várhatta a 19 kilométeres power stage-et.

A rali istenei azonban ellene fordultak és nem tudta egész hétvégén szenzációs teljesítményét megkoronázni egy győzelemmel, az utolsó pályán ugyanis defektet kapott, így Neuville-é lett a futamgyőzelem, sőt, Evans olyan sok időt vesztett, hogy még a címvédő Sebastien Ogier is megelőzte. A brit érthetően rendkívül csalódott volt és Neuville is azt mondta a célban, hogy ezt így nagyon sajnálja, mert Evans is megérdemelte volna a győzelmet – viszont a belga is rengeteget tett érte, messze kilógott felfelé a Hyundaiok közül, nem hibázott és kihasználta a lehetőséget.



A lehetőség kihasználásáról Ogier is mesélhetne, mert a franciának egy-két szakaszt leszámítva köze sem volt az élmenők tempójához ezen a versenyen, így az óriási bravúr, hogy ebből egy második helyet tudott kihozni és így a pontversenyben sem vesztett annyit, mint amennyivel lassabb volt most a fő riválisainál.

A hétvége nagy vesztese a Toyota, a Yaris WRC ugyanis egyértelműen a leggyorsabb volt, ezt a power stage is bizonyítja, amelyet Kris Meeke nyert Ott Tanak előtt, de az észt pilóta így is csak hatodik lett, míg a brit kilencedikként zárt a korábbi defektjeik miatt. A Ford szempontjából a harmadik-ötödik hely nem rossz (Suninen lett az ötödik), de ebben most jóval több volt számukra, úgyhogy igazán elégedettek ők sem lehetnek

Végeredmény

1. Thierry Neuville Hyundai
2. Sebastien Ogier Citroen +40,3
3. Elfyn Evans Ford +1:06,6
4. Dani Sordo Hyundai +1:18,4
5. Teemu Suninen Ford +1:24,6

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: