DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

WRC: Ogier mindent vitt Mexikóban

A Citroen francia pilótája Monte-Carlo után második győzelmét aratta a rali-világbajnokság idei szezonjában, mi több, maximális pontszámmal zárta a mexikói küzdelmet.

A vasárnap már a gumispórolásról és a power stage-re való felkészülésről szólt a Mexikó Ralin, az összetett értékelést tekintve csak a második-harmadik hely sorsa volt kérdéses, de az se sokáig – Ott Tanak viszonylag simán átugrotta Elfyn Evanst, míg a többiek csak arra figyeltek, hogy elég jó állapotban maradjanak az abroncsok a záró szakaszra. Jari-Matti Latvalának mégsem jött be a terve, az előző szakasz legvégén hibázott, a Yaris pedig megsérült, úgyhogy nem tudta komolyabb versenytempóban teljesíteni a gyorsaságit. Ráadásul ezzel és a büntetésekkel az összetettben is bukott pozíciót, illetve pontot…



Sebastien Ogier viszont kimaxolta a mexikói futamot. A Citroen francia pilótájának ugyan komoly szerencséje is volt szombaton, amikor csapattársa miatt megúszott egy defektet, de vasárnap már nem hibázott, megőrizte az előnyét, sőt, a power stage-en is robbantott: 0,1 másodperccel megelőzte Kris Meeke-t, így az öt pluszpontot is bezsebelte és maximális pontszámot begyűjtve nyerte meg a versenyt. Tanak a második hellyel szintén jól járt, de mivel a power stage-en nem fért be a legjobb öt közé, így nem tudta növelni előnyét a tabellán, de ahhoz képest, hogy elsőként rajtolt, így is elégedett lehet – Neuville az első szakasz óta csak a többiek hibáiban bízhatott, ami végül az összetett negyedik és a power stage harmadik helyére volt elég.

A dobogó alsó fokát Elfyn Evans szerezte meg a Forddal, amivel idei eddigi legjobb eredményét hozta a csapat számára, míg Meeke hiába volt gyors, a defektek és a technikai hibák miatt csak az ötödik helyen ért célba – az egy tizedmásodperccel elbukott power stage-győzelem szintén elég bosszantó lehet számára.

Az eredmények ezek a linken megtekinthetők!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: