DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Bottas bizonyította vérbeli finnségét

A Mercedes F1-es pilótája múlt hétvégén élete első raliversenyét teljesítette, ideiglenes csapatfőnöke szerint nem is akárhogy: az északi versenyző otthonosan érezte magát a fagyos fák között száguldva.

Nem hozott szégyent származására Valtteri Bottas, aki élete első raliversenyét a finn bajnokság legkeményebb fordulóján, az Arctic Lapland Ralin teljesítette, sikeresen: a két napos, bő kétszáz kilométeres viadalon egy szakaszgyőzelemet, összesítve pedig egy ötödik helyezés ért el. A Formula-1-es pilótát a verseny során az M-Sport segítette, amelynek csapatfőnöke elismerő szavakkal illette Bottast.

 bottas-rali3



„A tempója miatt nem kellett aggódnunk, hiszen egy Formula-1-es versenyzőről van szó. Nagyon jó volt a technikája a fák között, úgy tűnt, hogy élvezi a dolgot. Jól teljesített – élete első raliversenye volt ez rögtön egy WRC-s autóval, egy olyan csapatban és olyan navigátorral, akikkel most találkozott először. Az ötödik helyezés egyáltalán nem rossz mínusz 30 fokban” – nyilatkozta a motorsport.comnak Rich Millener, aki egy érdekes párhuzamot vont a az F1-es és a raliversenyzők között.

„Volt valami a vezetési technikájában, amit észrevettek a mérnökök: nem nyomott mindig padlógázt. A WRC-s srácok amint megtalálják a tapadást, azonnal állnak a gázon, miközben az F1-esek folyamatosan keresik azt, ezért gyakran nem nyomják azonnal a padlóig.”

bottas-rali2

Millener bízik benne, hogy Bottas még visszatér hozzájuk, ebben pedig szívesen venné egy lengyel pilóta közreműködését is. „Bízom benne, hogy még visszaül az autóba. Egy ilyen izgalmas társulás jót tesz a sportnak. Teljesen be van táblázva, de ha meg tudnánk oldani, szívesen elvinnénk őt egy angliai tesztre. Robert [Kubica] jó reklámarca a WRC-nek, és idén tért vissza az F1-be, szóval biztosan kialakul valami!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: