DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Tanak vezet, Ogier a vb-cím kapujában

Nem hozott különösebb fordulatot az Ausztrál Rali második napja sem, így Sebastien Ogier néhány szakaszra van attól, hogy megszerezze hatodik világbajnoki címét a WRC-ben.

Nem tudott csodát tenni a WRC-szezonzáró Ausztrál Rali második versenynapján Thierry Neuville, a Hyundai belga vb-esélyese az előző napon elkövetett hibája és beszedett defektje miatt nemcsak egyszerűen hátrányba került Sebastien Ogier-vel szemben, de ráadásul nagyon rossz rajtpozícióból kellett autóznia szombaton is, ami egyelőre úgy fest, hogy megpecsételte a sorsát. Neuville csak két helyet tudott előrelépni, Ogier-hez képest tovább nőtt a lemaradása, így jelen állás szerint önerőből már nem lehet világbajnok, csak akkor, ha Ogier (és most már ott tartunk, hogy Tanak is) hibázik.

01118014_157



Ogier egyelőre nem tette meg ezt a szívességet, ugyan csak egy helyet jött előre Craig Breen hibája után és mindössze a hatodik jelenleg, de ez is elég neki ahhoz, hogy világbajnok legyen a futam végén. Hiába vezet ugyan a parádés tempót diktáló és ismét a mezőny leggyorsabbjábá váló Ott Tanak, ha minden így marad, akkor a futamot és a power stage-et is megnyerheti az észt pilóta, akkor is Ogier a világbajnok.

A Toyota csapatbajnoki címmel ezzel együtt gyakorlatilag zsebben van, a csapat 25 pontos előnnyel érkezett meg Ausztráliába és Tanak-Latvala 1-2-ben vannak, miközben Lappi is befér az első ötbe, a Hyundainak pedig esélye sincs a jó eredményre - jelen állás szerint tehát Ogier és a Toyota ünnepelhet majd magyar idő szerint vasárnap hajnalban.

Az eredmények ezek a linken megtekinthetők!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: