DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

WRC: Aláírt az idei legnagyobb favorit

Három évvel meghosszabbította szerződését az idei rali-világbajnokság legnagyobb esélyese, Thierry Neuville - a belga pilóta marad a Hyundainál, Sebastien Ogier sorsa viszont még kérdéses.

A Hyundai hivatalosan is bejelentette, hogy az idei vb-pontversenyt vezető Thierry Neuville marad a csapatnál – azt már egy hónappal ezelőtt lehetett tudni, hogy megszületett a megegyezés, csak apróságok hiányoztak azóta. A szerződés ráadásul nem tovább egy, hanem további három évre szól, így jelen állás szerint a következő szezonokban is a bajnoki címért szállhat harcba a Neuville-Gilsoul-Hyundai trió.

i20



“Nagyon örülök, hogy aláírhatok egy új hároméves szerződést a Hyundai Motorsporttal. Sokat fejlődtünk az elmúlt években és az mindig is célom volt, hogy folyamatosság legyen a karrieremben azzal, hogy egy csapatnál maradok. 2014 óta sok különleges pillanatunk volt együtt, ahogy akadtak nehezebb időszakok is. Az első győzelmünk 2014-ből kiemelkedő marad, azóta pedig több sikert is arattunk már” – nyilatkozta a szerződésről Neuville.

Így Neuville-nek és Ott Tanaknak is szerződése van már jelenlegi csapatával a következő évre, ennek a két gyártónak megvan a “vezérpilótája” – a kérdés Sebastien Ogier sorsa, mert bár korábban kijelentette, hogy vagy M-Sport, vagy visszavonulás, a szervizparkban terjedő pletykák szerint egyre nagyobb esély van arra, hogy mégis visszatér a Citroenhez.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: