DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Tanak megint nyert, Neuville növelte előnyét

A Toyota észt pilótája sorozatban második futamgyőzelmét ünnepelheti, így egyre inkább visszatér a bajnoki csatába - amiben Neuville tovább növelte előnyét Ogier-vel szemben.

Mindössze három gyorsasági várt a mezőnyre a Német Rali befejező napján, de ez is bőven tartogatott izgalmakat és fordulatot, ugyanis már az első szakaszon felborult a szombat esti sorrend: Dani Sordo saját, Jari-Matti Latvala pedig az autó hibája miatt állt ki a második-harmadik helyről, így Thierry Neuville felzárkózott másodiknak, a szombati defekt miatt visszacsúszó Sebastien Ogier pedig negyediknek.

Ott Tanakot viszont mindez nem zavarta, az első két gyorsaságin nem sokat kockázatott, a power stage-et viszont megnyomta, ám egyetlen tizedmásodperccel (!) elmaradt Ogier-től, így "csak" a futamgyőzelmet és a power stage második helyét zsebelte be - óriási formában van, sorozatban második futamgyőzelmét jegyezte és már csak tizenegy pont választja el a tabellán második Ogier-től.

tanak_2



A francia összességében elég jó kármentést csinált a szombati defekt után, negyedik lett és megnyerte a power stage-et, összesséségben csak két pontot veszített Neuville-hez képest, de mivel bőven hozhatott volna rajta, így elégedett persze nem lehet - 23 pont a hátránya a belgához képest, míg Tanaké 34 négy futammal a szezon vége előtt.

A Toyota ereje egyértelmű volt ezen a hétvégén, Esapekka Lapppi odaért a dobogó alsó fokára, Teemu Suninen a Forddal befért a legjobb öt közé, a WRC2 küzdelmeit pedig egészen elképesztő versenyzést bemutatva Jan Kopeczky nyerte meg. Nem volt jó hétvégéje a Citroennek, Craig Breen egy hetedik helyet tudott szállítani a francia gyártónak, Andreas Mikkelsen pedig továbbra is nagyon formán kívül van, hatodik lett, saját bevallása szerint nagyon várja már a gondtalan murvás futamokat...

Az eredmények ezen a linken megtekinthetők!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: