DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Rali

Ha akar, tesztelhet WRC-t Raikkönen

A regnáló ralivilágbajnok, Sebastien Ogier azért megjegyezte: tudjuk, hogy Raikkönen nem a munkamoráljáról híres és azt is, hogy szenvedett a WRC-ben, amikor legutóbb próbálkozott.

Az idei szezon folyamán felröppent már a pletyka, hogy Kimi Raikkönen esetleg visszatérhet a rali-világbajnokságra, ám a finn pilóta azt akkor "légből kapott gondolatnak" tartotta és kijelentette, hogy szó sincs ilyesmiről. Charles Leclerc Ferrarihoz való igazolása és ezzel együtt Raikkönen nyugdíjazása azonban egyre szélesebb körben terjed, így ismét előkerült a téma - a versenyzővel korábban szóba hozott Toyota csapatfőnöke, a négyszeres világbajnok Tommi Makinen pedig természetesen nem zárkózik el az együttműködéstől.

"Nem tesztelt semmit, de miért ne? Ha vezeti akarja az autót, lehetőséget biztosítok neki, ez nem kérdés. Tudom, hogy hogyan vezet, nagyon jó, nem őrült" - mondta Makinen az Autosportnak. A finn ralilegenda dolgozott már együtt Raikkönennel, amikor a 2007-es F1-es világbajnok WRC-s időszakát élte a 2010-es évek elején.

kimi2018



További kapcsolódási pont, hogy a Toyota WRC csapatának jelenlegi sportigazgatója az a Kaj Lindstrom, aki Raikkönen navigátora volt abban az időben. "Kimi nem mondott még semmit, talán mond olyat, hogy egy futamon indulna és érdekes lesz látni őt az autóban, de nem beszéltünk még semmiről" - nyilatkozta Lindstrom az Autosportnak. "Tommi ismeri Kimit, ő ismer engem, de ezekkel a sztorikkal óvatosan kell bánni, mert mondunk valamit, aztán az kerül be a lapokba, hogy Kimi a mi pilótánk egy teljes szezonra."

Az utóbbi öt év világbajnoka, Sebastian Ogier várná Raikkönent a WRC-be. "Ha vissza akar térni, biztos vagyok benne, hogy jól menne neki. A kérdés az, hogy vajon akar-e, azt tudjuk, hogy nem egy túl nagy 'munkás', de egy olyan név, mint Raikkönen, sosem tesz rosszat a sportnak. Emlékszünk arra, hogy amikor itt volt, eléggé szenvedett és most, hogy már évek óta nem ült raliautóban, nem lenne könnyebb. Főleg úgy, hogy szerintem a színvonal most még magasabb, mint akkor" - magyarázta a francia. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: