DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Apróságokon, „hülye hibákon” múlt az olasz győzelem Ogier szerint

Ahogy maga a lemaradása is apró volt a később győztes Thierre Neuville-hez képest, úgy Ogier szerint pont ilyen kis hibák vezettek ahhoz, hogy végül nem ők nyerték a WRC szárd raliját. A címvédő szerint a Fordnak is változtatnia kell.

Nehéz lehet feldolgozni, hogy három és fél óra verseny után mindössze hét tizedmásodperc dönt egy rali végeztével. Ezt a keserű pirulát kellett lenyelnie legutóbb Sébastien Ogier-nek, aki a Szardínia Rali bukta el ezzel a hajszálnyi különbséggel, ezzel pedig még nagyobb hátrányba került a tabellán riválisával, az Olaszországban is győzedelmeskedő Thierry Neuville-lel szemben.

Ogier úriember módjára gratulált végül Neuville-nek, de nyilatkozataiban azóta is érezhető az egyébként teljesen érthető csalódottság.

„Jókora árkok voltak az utolsó szakaszon, illetve méretes sziklák is néhol. A power stage-en elkövettem egy hibát, lecsúsztam az ideális ívről, ez nagyjából egy másodpercembe került” - foglalta össze a Szardínia Rali végét Ogier.

01118008_268



„Több hibát elkövettem itt-ott, ezek közül a legfrusztrálóbb az utolsó volt. Egyszer például nagyon hülye módon lefulladtam egy indulásnál, ez három másodpercet jelentett. Amikor az ember ránéz az eredményekre, óhatatlanul is eszébe jutnak ezek a hibák. Mindezektől függetlenül elégedett lehetek, ugyanis nyomni tudtuk egészen a legvégéig anélkül, hogy nagy hibát követtünk volna el.”

A mezőny egy bő egyhónapos nyári szünetet követően Finnországban méri össze ismét erejét, addig Ogier szerint lesz elég dolguk. „Vár most ránk egy kis elvégzendő munka. Nem vagyunk rosszak idén, de folyamatosan vesztünk, mindig egy kicsit, főleg a lassú és technikás szakaszokon. Nem engedhetünk meg magunknak több rossz eredményt, oda kell tennünk magunkat. Viszont lesz rengeteg olyan verseny is, ahol végre nem mi megyünk ki először. Örülök, hogy nincs már rajtunk ez a teher.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: