DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Rali

Elképesztő: Hét tizeddel nyert Neuville a Szardínia Ralin

Szombat este már látszott, hogy óriásit fog vívni a Szardínia Rali első helyéért a világbajnoki címvédő Sebastien Ogier, valamint a pontversenyt vezető Thierry Neuville, ez pedig abszolút be is igazolódott.

A vasárnapi négy szakasz 3,9 másodperces Ogier-előnyről indult, ez az első 14 kilométeres pályán 0,8, majd a következő hét kilométeresen további 1,8 másodperccel csökkent, hogy aztán az utolsó kör első szakaszán újabb öt tizedet faragjon Neuville. Így összesen nyolc tized maradt a francia fórjából a mindent eldöntő power stage előtt...

Ahol aztán a belga szárnyalt, Ogier két apró hibát is elkövetett, amelynek másfél másodperces különbség és drámai fordítás lett a vége - éppen a legutolsó gyorsaságin fordult a kocka, Neuville került az első helyre és 0,7 másodperces előnnyel megnyerte a futamot. Ezzel és a power stage-ért járó plusz pontokkal együtt tovább növelte előnyét a tabellán és tökéletes pozícióból, közel harmincpontos fórral mehet nyári szünetre, míg Ogier keserű szájízzel utazhat haza - saját bevallása szerint mindent megpróbált, de ezúttal nem volt többre képes.

A dobogó harmadik fokára végül Esapekka Lappi állhatott fel a Toyotával, ő "maradt állva", miután Jari-Matti Latvala is kidőlt mellőle/előle és összesen hat olyan WRC ért be, amely nem küzdött valami komoly problémával, nem szuperralizott. A fiatal finn idei legjobb eredményét szállította ezzel és előrelépett a tabellán, mögötte negyedik lett a Hyundainál részmunkaidőben dolgozó Hayden Paddon, majd jött a két Citroen Ostberg-Breen sorrendben.

A világbajnokság most egy kisebb szünetet tart, legközelebb majd július végén, a legendás Finn Ralin találkozik a mezőny.

Az eredmények ezen a linken megtekinthetők!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: