DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

WRC: Neuville nyert és a tabella élére állt

A Hyundai belga versenyzője kihasználta a riválisok, főleg Sebastien Ogier hibáját, simán nyert Portugáliában, ezzel átvette a vezetést a pontversenyben - ismét a Citroen teljesített leggyengébben.

Nem történt fordulat a Portugál Rali utolsó napján, Thierry Neuville komolyabb kockázatvállalás nélkül megőrizte vezető helyét és végül magabiztos, negyven másodperces előnnyel nyerte meg a futamot - ezzel idei második győzelmét jegyezte és átvette a vezetést a világbajnoki pontversenyben. Csapattársa, Daniel Sordo viszont visszaesett vasárnap, a szombat esti tíz másodperces büntetése mellett ezúttal lassabb is volt Teemu Suninennél és Esapekka Lappinál, így a foghíjas mezőnyben végül be kellett érnie az ötödik hellyel.

Abszolútban nem szerzett pontot Sebatien Ogier, Kris Meeke, Andreas Mikkelsen, Hayden Paddon, Ott Tanak és Jari-Matti Latvala sem a "nagyok" közül, sőt, közülük senki nem tudott a power stage-en sem hozzátenni, azok sem, akik visszaálltak - ezt a szakaszt végül Lappi húzta be Neuville és Sordo előtt, ezzel a Toyota pontjait gyarapította.

neuville1



A Ford végül Ogier bukása ellenére hozott egy második-harmadik helyet, az igazi blama tehát ezúttal is a Citroené volt, ahol Meeke óriási esése mellett a hatodik-hetedik pozíciót tudta megszerezni Ostberg és Breen - a nagyon rosszul kezdődő futamból a Toyota végül elég sokat ki tudott hozni Lappi révén, a Hyundai pedig Mikkelsen kiesése ellenére elégedetten hagyhatja el Portugáliát.

A WRC2 küzdelmeit az abszolút nyolcadikként beérő Pontus Tidemand nyerte bő két perc előnnyel. A következő WRC-futamra majd június 8-10-én, Olaszországban kerül sor.

A Portugál Rali végeredménye: 

Hely Pilóta Autó Különbség
1. Thierry Neuville Hyundai i20 WRC  
2. Elfyn Evans Ford Fiesta WRC +40,0
3. Teemu Suninen Ford Fiesta WRC +47,3
4. Esapekka Lappi Toyota Yaris WRC +54,7
5. Dani Sordo Hyundai i20 WRC +1:00,9
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: