DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Neuville vezet, Meeke óriási bukást úszott meg

Hatalmas szerencse, hogy különösebb baj nélkül szállt ki ebből az autóból Kris Meeke és Paul Nagle - a futamot egyébként továbbra is a belga Thierry Neuville vezeti.

Már a péntek sem volt piskóta a Portugáli Ralin, de szombaton sem lett egyszerűbb a helyzet a mezőny számára - továbbra is borzalmasan sziklás pályákon kellett "túlélőversenyt" teljesíteniük és nem túlzás azt állítani, hogy az fog igazán sok pontot szerezni, aki nem siet nagyon. Ezt sajnos Kris Meeke is megtanulta, a Citroen brit versenyzője ugyanis hatalmasat bukott, egy balos kanyarban zúgott be a fák közé és konkrétan rommá törte az autóját - szerencsére (és hihetetlen módon) komolyabb sérülés nélkül szálltak ki navigátorával és bár kórházba szállították őket, már távozhattak is.

meeke_1



32869067_10155611940325678_1452576837363302400_n

A futamot továbbra is Thierry Neuville vezeti, de mögötte mindenki elégedett lehet, aki még versenyben van - a második Elfyn Evans és a harmadik Dani Sordo is különösebb kaland nélkül jutott el idáig, igaz, csak 17 másodperc van köztük, vasárnap még egymásnak feszülhetnek, ha kockáztatni akarnak. Mögöttuk ráadásul borzasztó közel van a két finn, Teemu Suninen alig öt másodperccel követi Sordót és Esapekka Lappi is csak bő tízre van honfitársától, egy-egy hiba esetén itt még bármi történhet - hosszú lesz a vasárnap, öt gyorsasági kell majd teljesítenie a mezőnynek, igaz, maguk a pályák viszonylag rövidnek számítanak.

Jól jelzi a futam nehézségét, hogy a nyolcadik helyen áll a WRC2-es kategóriát vezető Pontus Tidemand, mert a WRC-k már elfogytak...

A Portugál Rali állása a pénteki nap után:

Hely Pilóta Autó Különbség
1. Thierry Neuville Hyundai i20 WRC  
2. Elfyn Evans Ford Fiesta WRC +39,8
3. Dani Sordo Hyundai i20 WRC +57,2
4. Teemu Suninen Ford Fiesta WRC +1:01,9
5. Esapekka Lappi Toyota Yaris WRC +1:13,0
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: