DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

Összefog az F1-es legenda és a Vredestein

A tavaly aláírt megállapodásuk értelmében ismét a Vredestein a világhírű Mille Miglia raliverseny hivatalos gumiabroncspartnere és fő támogatója. Ennek fényében pedig a Mille Miglia szervezői szolgáltatták a hátteret a Vredestein és az egykori Forma-1 pilóta, Jochen Mass egy új, izgalmas partnerségről szóló mai bejelentéséhez.

 

A veteránautók szerelmeseinek ezen összefogásából kifolyólag Jochen Mass képviseli a Vredesteint a Mille Miglia futamon, egy Mercedes 300 SL Gullwing volánja mögül. A híres német pilóta emellett a Vredestein márkanagyköveti posztját is betölti a klasszikus gumiabroncsok egyedi piacán.

01-F1-legend-Jochen-Mass-and-Vredestein-team-up-at-Mille-Miglia



„A Vredestein kötelességének érzi esélyt adni a járművezetők számára, hogy megtapasztalhassák a veteránautók nyújtotta szabadság különleges érzését” – nyilatkozta Mass. „Nagy örömömre jelenthetem be együttműködésünk, amely remélem, segít kivívni a Vredestein számára az elismerést, amelyet az oly elsőrendű minőségű és kiemelkedő teljesítményű klasszikus és modern gumiabroncsok választékának kifejlesztésével érdemelt ki.”

A megállapodás keretén belül Mass a Vredestein márkanagykövetévé válik, és több eseményen is képviseli a vállalatot. Emellett egyéni tapasztalatával támogatást nyújt a Vredestein fejlesztőcsapatának, az 1970-es és 1980-as évek között gyártott veteránautókhoz és újabb típusokhoz való klasszikus gumiabroncsok kifejlesztése céljából.

02-F1-legend-Jochen-Mass-and-Vredestein-team-up-at-Mille-Miglia

„A Vredestein figyelemreméltó történelmi háttérrel rendelkezik a veteránautó-versenyzés terén, és számos győztes csapat és autó számára szolgáltatott az első helyezés eléréséhez szükséges minőségi gumiabroncsokat” – folytatta Mass. „Ez nem volt mindig egyszerű feladat, és kivitelezésében kulcsszerepet játszottak a járművezetők visszajelzései és a mérnökökkel történő együttműködés. Mivel számos, mind veterán és modern versenyautó volánja mögött ültem már, így kíváncsian várom, hogy a fejlesztői oldalról is megszemlélhessem a dolgokat. Továbbá megtiszteltetésnek érzem, hogy választ adhatok a mérnököknek a modern versenyzés támasztotta fogós kérdésekre, kiváltképp a veterán járművek teljesítménye terén.”

Az 1909 óta rendkívül nagy teljesítményű abroncsokat gyártó, vezető gumiabroncsgyártóként a Vredestein jelentős tekintélyt vívott ki magának a klasszikus gumiabroncsok világában. A vállalat őszinte odaadással van a veteránautók iránt, és számos, a klasszikus külsőt az optimalizált teljesítménnyel ötvöző gumiabroncstípust gyártanak, beleértve a Sprint Classic, Snow Classic, Grip Classic és Transport Classic típusokat.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: