DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Megszerezte első toyotás győzelmét Ott Tanak

Az idei szezonra a Toyotához szerződő észt pilóta első sikerét könyvelhette el a japán gyártó színeiben, nem lehetett megszorítani az Argentin Rali utolsó napján sem.

Az első két nap abszolút dominanciája után vasárnap már nem történt változás, senki nem tudta megszorítani a szenzációs hétvégét produkáló Ott Tanakot: a Toyota észt pilótája végül magabiztos előnnyel húzta be a futamot, megszerezte első toyotás sikerét, mely egyben a japán gyártó első idei győzelmét is jelenti.

Mögötte is maradt minden a szombat esti állapotban, Thierry Neuville lett a második és még a power stage megnyerésével is gyűjtött plusz pontokat, csapattársa, Dani Sordo foglalta el a dobogó alsó fokát, Sebastien Ogier-nek pedig ezúttal be kellett érnie a negyedik pozícióval és a power stage-en elért második helyével.

01118006_122



A Hyundai és a Toyota mellett így a Ford most nem szerepelt igazán jól, de a hétvége vesztese egyértelműen a Citroen volt, Craig Breennek a bukcső sérülése miatt kellett kiállnia még korábban, Kris Meeke pedig több defektet is kapott, így csak hetedik lett. 

"Ez különleges pillanat, amikor csapatot váltottam, nem tudtam, hogy mi fog történni, de jó látni, hogy milyen gyorsan fejlődünk. Az autó majdnem olyan, mint amilyet szeretek és remekül dolgozom együtt a csapattal. Ezen az úton kell mennünk tovább! Egész hétvégén megvolt az önbizalmam az autóban és pontosan tudtam, hogy mit csinál" - nyilatkozta a célban boldogan Tanak.

Az Argentin Rali végeredménye:

1. Ott Tanak Toyota

2. Thierry Neuville Hyundai+37,7

3. Dani Sordo Hyundai +1:15,7

4. Sebastien Ogier M-Sport Ford +1:58,6

5. Andreas Mikkelsen Hyundai +2:02,6

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: