DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

WRC: Ogier idén harmadszor is nyert

A Citroen és a Hyundai hétvégéje sem sikerült igazán jól, Tanak és Lappi is megvillant a Toyotával, Loeb 2. lett a power stage-en, Ogier pedig újabb győzelmével növelte előnyét a pontversenyben.

Nem történt fordulat a Korzika Rali utolsó napján, Sebastian Ogier különösebb probléma és kockáztatás nélkül letudta a mai ötvenöt kilométeres gyorsaságit, majd a power stage-et is, így bő félperces előnnyel megnyerte a futamot és megszerezte idei harmadik futamgyőzelmét - négy verseny után így növelte előnyét Thierry Neuville-lel szemben, aki ráadásul ezúttal csak a harmadik helyet szerezte meg.

ogier1



A belga az 55 kilométeres gyorsaságin harmadik időt futott és éppen fő riválisa, Ott Tanak bizonyult a leggyorsabbnak, majd a hyundaios versenyző a power stage-en sem találta igazán a ritmust és csak kilencedik lett, ezzel nem tudott plusz pontokat gyűjteni. Az észt toyotás így behúzta a második helyet, a power stage-en ötödik időt futott, ezzel pedig közelíteni tudott az éllovasokhoz a tabellán.

Kiemelendő még Sebastien Loeb, aki a power stage-en másodikként ért be, ezzel pontokat szerzett a Citroennek, igaz, így is a franciák hétvégéje sikerült leggyengébben a négy gyártó közül - abszolútban Meeke a 9., Loeb a 14. helyet szerezte meg és mindketten csak a power stage-en kozmetikáztak. Az M-Sport Ogier győzelme mellett Elfyn Evans ötödik helyének is örülhet, a Toyota Tanak második helye mellett Lappi hatodik helyével és power stage-győzelmével is pontokat szerzett, míg a Hyundainál harmadik-negyedik lett a Neuville-Sordo páros, igaz, ennél ők azért többre számítottak ezen a futamon.

A Korzika Rali végeredménye:

1. Ogier/Ingrassia Ford Fiesta WRC 3:26:52,7
2. Tanak/Jarveoja Toyota Yaris WRC +36,1
3. Neuville/Gilsoul Hyundai i20 WRC +1:07,5
4. Sordo/Del Barrio Hyundai i20 WRC +2:02,6
5. Evans/Mills Ford Fiesta WRC +2:06,1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: