DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Ogier az élen, de mögötte teljes a káosz

Egyetlen tizedmásodperc a különbség a második-harmadik helyezett között az utolsó versenynap előtt, amelyen ugyan csak két szakaszt rendeznek, de az egyik 55 kilométer hosszú...

Nem történt fordulat az élen a Korzika Rali második napján, Sebastien Ogier okosan, taktikusan és nagyon gyorsan teljesítette a szombati gyorsasági szakaszokat, így 44 másodperc az előnye a vasárnapi két pálya előtt - ha nem hibázik nagyot ő vagy a technika, akkor nem lehet tőle elvenni a futamgyőzelmet. 

ogier2018



Mögötte viszont nagy a harc, sőt, a második-harmadik helyért vívott küzdelem ennél nem is lehetne szorosabb: Ott Tanak utolérte Thierry Neuville-t és a nap utolsó gyorsaságiján meg is előzte, így két szakasszal a vége előtt egyetlen tizedmásodperc (!) az észt toyotás előnye belga riválisával szemben. Tegyük hozzá, hogy Esapekka Lappi is remek tempót diktált és közelített Neuville-ékhez, hátránya alig tíz másodperc az említett duó mögött és mivel az első pálya 55 kilométeres, még bármi elképzelhető...

Üde színfolt volt szombaton a pénteki hibája után visszaálló Sebastien Loeb, aki ismét bizonyította, hogy a sebessége a régi: a hat szakaszból hármat megnyert (kettőt Tanak, egyet Lappi húzott be), kétszer lett második és egyszer harmadik, gyakorlatilag ő volt a nap leggyorsabb versenyzője. A szombat vesztese mégis a Citroen, mert bár Kris Meeke harcban volt a második helyért, az utolsó szakaszon lecsúszott az útról és kiesett, így egy kiváló helyezést és rengeteg pontot dobott el, ami a csapatnak különösen Loeb hibája után fájó.

Rajta kívül Jari-Matti Latvala rontott még, a finn toyotás nekicsúszott egy fának, így húsz perc hátrányt szedett össze, az ő futamának érdemi része is véget ért. 

A Korzika Rali állása a második nap után:

1. Ogier/Ingrassia Ford Fiesta WRC 2:43:07,7
2. Tanak/Jarveoja Toyota Yaris WRC +44,5
3. Neuville/Gilsoul Hyundai i20 WRC +44,6
4. Lappi/Ferm Toyota Yaris WRC +54,9
5. Sordo/Del Barrio Hyundai i20 WRC +1:46,7

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: