DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
Rali

Loeb komolyabban is visszatérhet a rali-vb-re?

A Citroennél szeretnék, ha nem csak három futamon indulna a kilencszeres világbajnok - Kris Meeke is próbálja meggyőzni, a legenda viszont nem szeretne teljes szezont futni.

A francia legenda felülmúlta a várakozásokat Mexikóban, szakaszokat nyert, vezette is a futamot és ha nem kap defektet, alighanem harcban lehetett volna a győzelemért - igaz, ez az ötödik hely sem rossz úgy, hogy három év után indult ismét WRC-futamon.

Loeb a tervek szerint az április Korzika Ralin, illetve Spanyolországban áll még rajthoz, de a Citroennél szeretnék, ha ennél többről lenne szó vele kapcsolatban. "Három futamról van megállapodásunk, egyelőre ennyi az alku. Spanyolország után aztán ismét beszélhetünk és meglátjuk, hogy mik a lehetőségek, de nem hiszem, hogy van olyan csapatfőnök a szervizparkban, aki ne akarja ezt a srácok teljes állásban, ez a helyzet velünk is" - mondta Pierre Budar, a Citroen nemrég kinevezett csapatfőnöke.

loeb_2



"Mexikó kiváló bizonyíték volt vele kapcsolatban. Láttuk, hogy továbbra is nagyon gyors és azt is megmutatta, hogy milyen jól képes kezelni ezt az új autót. Amikor a második napon átvette a vezetést, az még a harc kellős közepén volt, mindenki keményen nyomta, ezt pedig nem vártuk tőle, legalábbis nem ilyen hamar. Azt hittük, ehhez idő kell neki" - magyarázta Budar.

Nem csak ő, hanem a Citroen jelenlegi sztárversenyzője, Kris Meeke is szeretné, ha Loeb hosszabb távon is csatlakozna a csapathoz. "Őszintén szólva ez elég hihetetlen volt, mindannyian éreztük azt az energiát, amivel megérkezett, én különösen. Eddig is azt mondtam, hogy szeretném őt újra a csapatban tudni és ez a futam csak megerősített ebben. Ha lenne esélyem egy teljes szezonra mellette, nagyon sokat tanulhatnék. El tudják képzelni, milyen erősek lennénk vele, Craiggel (Breen) pedig a harmadik autóban?"

Loeb azonban egyelőre nem akar kötélnek állni - mint mondta, tudta, hogy miért vonul vissza a WRC-től és ez nem változott, jó újra autóban ülni, de egy teljes évet nem akar végigcsinálni. Egyébként is a Peugeot ralikrossz-pilótája, más nem fér bele...

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: