DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Rali

Hivatalos: Sebastien Loeb visszatér a rali-vb-re

A kilencszeres rali-világbajnok francia pilóta természetesen a Citroen színeiben áll rajthoz ismét 2018-ban - ugyan nem indul a teljes szezonban, de három futamon így is megnézhetjük ismét.

Az idei szezon végén már tesztelte a Citroen C3 WRC-t és sokan biztosra vették, hogy visszatér, az elmúlt hetekben már Yves Matton, a franciák vezetője sem cáfolta a hírt, most pedig hivatalossá vált, hogy Sebastian Loeb 2018-ban ismét rali-világbajnoki futamon fog indulni. A kilencszeres világbajnok 2012 végén vonult vissza, egy-egy versenyen még rajthoz állt azóta, de 2015 óta egyáltalán nem, a WTCC után a WRX-re, illetve a Dakarra koncentrált.

Loeb a bejelentés szerint három versenyen indul majd idén a C3 WRC-vel: Mexikóban (március 8-11.) murván, Korzikán (április 5-8.) aszfalton, Spanyolországban (október 25-28.) pedig vegyes talajon veszi majd kezelésbe a Citroen autóját, amelynek fejlesztésében már ő is vállalt némi szerepet.

loeb



"Mindenki elégedett volt az idei tesztjeim után, elsősorban és főleg én magam, ez a három futam pedig a logikus következő lépést jelenti. Elvárásaim nincsenek, csak élvezni akarom a helyzetet. Azt gondoltam, hogy a francia futamon mindenképpen indulnék, főleg hogy mindig is szerettem aszfalton versenyezni, bár a mostani útvonal annyira nem ismerős. Spanyolország szintén jó opciónak tűnt és bár arra számítok, hogy a kihagyott idő miatt nagyon nehéz lesz, akartam egy murvás versenyt is. Mexikót választottuk, mert jó emlékeim vannak onnan és az útvonal nem változott sokat, mióta én nem veszek részt a bajnokságban" - nyilatkozta Loeb.

"Seb a tesztek alatt bebizonyította, hogy semmit sem veszített a sebességéből és a képességeiből, bár a pályaismeretet és az autó ismeretét tekintve is hátrányban lesz a többiekkel szemben. Azt viszont örömmel látom, hogy kezdődik egy újabb fejezet a Citroen és az ő kapcsolatában" - tette hozzá Yves Matton, a Citroen csapatfőnöke.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: