DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

WRC: Neuville magabiztosan vezet Mikkelsen balesete után

Az Ausztrál Rali első napjának végén komoly esély volt arra, hogy a Hyundai kettős győzelemmel zárja 2017-et, Andreas Mikkelsen szombat délelőtti balesete azonban Thierry Neuville kezébe adta az irányítást.

A 2017-es WRC-szezon utolsó fordulójának első napját a Hyundai húzta be, ráadásul Andreas Mikkelsen már több mint húsz másodperces előnnyel várhatta a szombati küzdelmeket csapattársa, Thierry Neuville és a citroenes Kris Meeke előtt. Ahelyett azonban, hogy tovább növelte volna a különbséget, a norvég a második délelőtti szakaszon egy kicsúszás következtében bal első és hátsó abroncsa is defektet kapott, de mivel egy pótkerék volt csak az i20-as fedélzetén, az Ausztrál Rali tavalyi győztesének fel kellett adnia a viadalt.



Neuville is majdnem bajba került ugyanezen a gyorson, amikor túlhajtott egy kereszteződésen, s miközben visszatért a pályára, megrongálta a Hyundai váltóművét. Ennek köszönhetően Jari-Matti Latvala közel került a belga versenyzőhöz, aki azonban két délutáni szakaszgyőzelmével meg tudta szilárdítani helyét az összetett állás élén.

Kris Meeke szintén hiba miatt búcsúzott a dobogótól, ő a Citroen C3-as jobb hátsó kerekét ütötte meg egy hídon, felfüggesztésének törése pedig kidobta a játékból a brit pilótát. Ebből a fordos Ott Tanak húzott hasznot, az észt így harmadik helyről várhatja a vasárnapi folytatást – legjobb citroenesként így Craig Breen áll az összetettben, a harmadik hyundai-os Hayden Paddon előtt.

Az ötszörös rali-világbajnok Sebastien Ogier hatodik helyről várhatja a folytatást vasárnap, amikor hat gyors és a power stage zárja a 2017-es WRC-szezont.

Az Ausztrál Rali állása a második nap után:

# Versenyző Csapat Idő Hátrány
1. Neuville - Gilsoul Hyundai Motorsport 2:05:11.6  
2. Latvala - Anttila  Toyota Gazoo Racing WRC 2:05:31.7 +20.1
3. Tänak - Järveoja M-Sport World Rally Team 2:05:52.2 +40.6
4. Breen  -Martin Citroen Total Abu Dhabi WRT 2:06:16.8 +1:05.2
5. Paddon - Marshall Hyundai Motorsport 2:06:32.7 +1:21.1
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: