DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Újra ERC futamon indulnak Botkáék

Ahogy ígérte korábban a Botka Rally Team pilótája: akkor indul újra Eb futamon, ha ütőképes autóval tudja felvenni a kesztyűt Európa élmezőnyével. Az új autó, a Skoda Fabia R5 bizonyított két hete a román bajnokin, így Dávid is beváltja ígéretét: a lengyel Eb futamon folytatja az Európa-bajnoki szereplést.

Dobogón végzett a Hargita Ralin Botka Dávid az új autójával és a pilóta újra elkapta a fonalat, új ambíciókkal folytatja az Eb-n való részvételét. „Teszteltünk a futam előtt, majdnem 150 kilométert mentem a Skodával.” – kezdi a beszámolóját Dudu. „Az autó megkapta a legújabb fejlesztésű gátlókat és jött egy cseh mérnök, akinek a segítségével sikerült beállítani a kocsit a lengyel pályákra.”

botka-erc-2017-elott-01



Tavaly már szerepelt ezen a versenyen a pilóta, ismerős a környezet a csapat számára is, hiszen mind a szervizpark, mind a szállás ugyanott van, ahol előző évben. „Igazából ennyi csak, ami emlékeztet a tavalyi versenyre… Teljesen mások a pályák, csak a kvalifikáció és az esti városi szakasz az ismerős, különben minden szakasz új lesz!”

Túl van a pályabejáráson az új felállású csapat. Ezen a versenyen Mesterházi Márk segíti a pilóta munkáját. „Csendes srác, de nagyon profin végzi a dolgát. Mindenhol képben van, tudja, merre kell menni. A teszten sokat ült a kocsiban, neki is tetszik az autó, élvezte. Remélem így lesz ez végig a versenyen!” – bizakodik Dávid.

„A pályák szenzációsak, és ami a legfontosabb, hogy sikerült jól feldolgozni, teljesen képben vagyunk a szakaszokkal, ügyeltünk rá, hogy minden részlet alaposan fel legyen írva.” – mondta Márk, aki korábban már különböző szakágakban, különböző pilóták mellett bizonyította rátermettségét.

botka-erc-2017-elott-02

A teszten nem csak az autó beállításaival, hanem a gumikkal is foglalkoztak. Dávid mindent meg tesz azért, hogy gyorsulni tudjon: „Próbálgattuk az abroncsokat, megnéztünk más márkát is, de maradunk a Pirellinél, jobb időket tudtam vele menni, mint más típusokat. Változtatnom kell kicsit a vezetési stílusomon, nem kell olyan erőszakosan használni, ahogy korábban használtam és akkor még tudunk gyorsulni. Kíváncsi leszek, hogy mennyire tudok majd figyelni erre.”

A 26. Rzeszow Rali a lengyelek aszfaltos Eb-futama. A program szerint csütörtökön shakedown, majd pénteken és szombaton kell összesen 11 gyorsasági szakaszt, 214 versenykilométert teljesíteni, hogy a céldobogón örülhessenek a legjobbak a sikernek. „Komoly a mezőny, de igazából egész évben minden ERC futamon 20-25 R5-ös autó állt rajthoz. Ahogy mondtam: tényleg képben vagyunk, kellőképpen éhes vagyok a sikerre. A kocsi az előző futamon is tette a dolgát, ha most is így lesz, akkor csak rajtunk fog múlni, hogy hol végzünk!”

A verseny hivatalos honlapja : https://www.rajd.rzeszow.pl

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: