DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

Újra győztes úton Sebastien Ogier

Az M-Sport világbajnoka idén másodszor állhatott fel a dobogó legfelső fokára, miután legyőzte legnagyobb riválisát, Thierry Neuville-t - Ogier ezzel növelte előnyét a pontversenyben.

Nem történt fordulat a Portugál Rali vasárnapi szakaszain, a címvédő Sebastien Ogier megőrizte szombati előnyét legnagyobb riválisa, Thierry Neuville előtt, így idei második győzelmét aratva növelte előnyét a pontversenyben. Az M-Sport négyszeres világbajnoka nem kockáztatott, de így is nyert gyorsaságit és Neuville sem tett fel mindent egy lapra - a legutóbbi két futamot megnyerő belga versenyző így is fellépett a második helyre a tabellán.

ogier-wrc



Mögöttük is maradtak a szombati állapotok, az idei talán legjobb teljesítményét nyújtó Dani Sordo különösebb gond nélkül állhatott fel a dobogó alsó fokára a másik i20 WRC-vel, az M-Sport másik autóját pedig a versenyt korábban vezető, de szombaton hibázó Ott Tanak hozta be negyediknek. Az ötödik Craig Breen (Citroen) mögött még két Ford WRC (Evans és Ostberg), illetve a két Toyota (Hanninen és Latvala) fért be a legjobb tízbe, az utolsó pontszerző helyet a WRC2-ben ismét uralkodó Andreas Mikkelsen szerezte meg. Latvala ezzel elveszítette második helyét a tabellán.

Ugyan Latvala miatt bánkódhat a Toyota (lázas volt a futam alatt és hibázott is), de az élete első WRC-s futamát teljesítő Esapekka Lappi teljesítménye bizakodásra adhat okot, hiszen bár a végeredmény nem sikerült (több hibát is elkövetett, amik súlyos perceket jelentettek), de remek tempót produkált, többször is ő volt a leggyorsabb a japánok három autója közül - ezt ráadásul a Power Stage-en még két ponttal is megfejelte. Az ezért járó legtöbb plusz pontot egyébként Ott Tanak zsebelte be, megelőzve Neuville-t, Evanst, Lappit és Ogier-t.

A Portugál Rali végeredménye:

1. Sebastien Ogier   Ford Fiesta WRC     3:42:55,7
2. Thierry Neuville   Hyundai i20 WRC    +15,6
3. Dani Sordo          Hyundai i20 WRC    +1:01,7
4. Ott Tanak            Ford Fiesta WRC     +1:30,2
5. Craig Breen         Citroen C3 WRC     +1:57,4

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: