DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

Portugál Rali: Ogier vagy Neuville?

Négy gyorsaságija maradt arra Thierry Neuville-nek, hogy utolérje a címvédő Sebastien Ogier-t Portugáliában - más már nem szólhat bele az első helyért folyó csatába.

A pénteki napot még Ott Tanak zárta az első helyen Portugáliában és az észt fordos egy remek idővel vissza is verte Sebastien Ogier első támadását, de a szombati harmadik szakaszon hibázott és bő egy percet veszített - ezzel kiszállt az első helyért folyó harcból és az ötödik pozícióig esett vissza. Ogier, majd Neuville is átugrotta közben Sordót, így a két fő vb-esélyes az első két helyen folytatta a harcot, bár Ogier 15-20 másodperc körüli előnyét meg tudta őrizni - az utolsó pályán kicsit óvatosabban ment át, de így is neki áll a zászló az utolsó négy szakasz előtt.

ogier-portugália



Az említett Sordo senkitől sem zavartatva harmadik, így a küszöbön áll a Hyundai kettős dobogója, de az M-Sport is jó helyzetben, hiszen az utolsó szakaszon Tanak megelőzte a rossz gumit választó Craig Breent, így ő a negyedik. Érdekesen alakul az első WRC-s futamát teljesítő Esapekka Lappi hétvégéje, hiszen a jó szakaszidők mellett már két nagyobbat is hibázott, így a biztató tempó ellenére csak tizenegyedik, míg a tegnapi hibája mellett a magas láza miatt is lemaradó Jari-Matti Latvalát ezúttal Juho Hanninen is megelőzi csapaton belül.

Vasárnap négy gyorsaságit, összesen bő negyven kilométert tesz majd meg a mezőny, a Power Stage, a hírhedt Fafe 12:18-kor kezdődik.

A Portugál Rali állása a szombati nap után:

1. Sebastien Ogier   Ford Fiesta WRC     3:15:24,6
2. Thierry Neuville   Hyundai i20 WRC    +16,8
3. Dani Sordo          Hyundai i20 WRC    +51,3
4. Ott Tanak            Ford Fiesta WRC     +1:29,6
5. Craig Breen         Citroen C3 WRC     +1:32,4

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: