DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Hihetetlen: Hét tized döntött az Argentin Ralin!

Elképesztő csatában, az utolsó métereken dőlt el a küzdelem a WRC dél-amerikai futamán Thierry Neuville és Elfyn Evans között, Sebastien Ogier-nek ezúttal nem osztottak lapot.

Elképesztő hajrát hozott az Argentin Rali, hiszen az első napot közel egy perc előnnyel záró Elfyn Evanst két lassú defekt is hátráltatta szombaton, így a vasárnapi három gyorsaságira támadó pozícióba került Thierry Neuville. A Hyundai belga versenyzője nem is bízta a véletlenre a dolgot, az első szakaszt ugyan még nem nyerte meg, de a másodikon óriásit ment, így a Power Stage-re hat tizedmásodperces hátrányba került.

neuville-argentína



Itt dőlt el minden, Neuville és Evans is a határon autózott, de előbbi végül 1,3 másodperccel gyorsabbnak bizonyult, így hihetetlen körülmények között fordított az utolsó métereken - megnyerte sorozatban második futamát és a Power Stage-ért járó plusz pontokat is bezsebelte. Evans nagyon csalódottan nyilatkozott a célban, de hozzátette, hogy szombaton ő is hibázott és a pénteki előnyét be kellett volna osztani - egyébként a második hellyel is WRC-s pályafutása legjobb eredményét érte el.

A dobogó alsó fokára Ott Tanak állhatott fel a Forddal, a végig szenvedő Sebastien Ogier-nek be kellett érnie a negyedik hellyel, ötödikként pedig Jari-Matti Latvala zárt a Toyotával - érdekesség, hogy az első öt pontosan ebben a sorrendben fejezte be a Power Stage-et is. Ogier egyébként így is megőrizte vezető helyét a tabellán. 

Az Argentin Rali végeredménye:

1. Thierry Neuville   Hyundai i20 WRC    3:38:10,6
2. Elfyn Evans           Ford Fiesta WRC    +0,7
3. Ott Tanak              Ford Fiesta WRC    +29,9
4. Sebastien Ogier   Ford Fiesta WRC     +1:24,7
5. Jari-Matti Latvala  Toyota Yaris WRC   +1:48,1

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: