DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

Ez már kijárt: Neuville-é a Korzika Rali

Latvala brilliáns autózással, egyetlen tizedmásodperccel győzte le Breent, Ogier megmentette futamát az utolsó szakaszon - a negyedik futamon a negyedik gyártó is felért a csúcsra Korzikán.

A szombati nap után sem sikerült tökéletesen megoldani Sebastian Ogier technikai problémáját, így a francia klasszis a vasárnapi első pályán a második helyét is elveszítette Dani Sordóval szemben. Az utolsó gyorsaságira viszont többé-kevésbé összeállt a Ford, így remek autózással, 1,3 másodperccel megelőzte spanyol riválisát - saját maga sem számított már erre.

Sordo viszont a bronzéremmel sem volt elégedetlen, szerinte Ogier végig gyorsabb volt és csak a technikai hiba miatt adódott esélye, így alakult - a harmadik hely volt a célja vasárnap, ezt teljesítette. A negyedik pozícióért még nagyobb csata dúlt, hiszen elképesztő küzdelem után, brilliáns Power Stage-teljesítménnyel, egyetlen tizedmásodperccel (!) előzte meg Craig Breent Jari-Matti Latvala - a Toyota finn versenyzője érthetően nagyon elégedetten zárta a hétvégét.

Mindez azonban nem zavarta meg Thierry Neuville-t, aki a mögötte zajló dolgokkal mit sem törődve, óvatosan behozta a célba az i20 WRC-t, így megszerezte idei első győzelmét - Monte-Carlóban és Svédországban is az első helyről esett ki, most nem dobta el magától a sikert.

A Korzika Rali végeredménye:

1. Thierry Neuville     Hyundai i20 WRC  3:22:53,4
2. Sebastien Ogier     Ford Fiesta WRC   +54,7
3. Dani Sordo            Hyundai i20 WRC  +56,0
4. Jari-Matti Latvala   Toyota Yaris WRC  +1:09,6
5. Craig Breen           Citroen C3 WRC     +1:09,7

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: