DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
Rali

Rosszul fest, ha egy WRC-sztárnak fizetnie kell

Az utóbbi évek egyik legjobb ralipilótája ülés nélkül maradt 2017-re és nemrég az utolsó esélye is elszállt - szerinte fizetett ő már eleget, nem kell bizonyítania semmit. És még sincs helye.

A Volkswagen váratlan kiszállása miatt a csapat három pilótája közül Andreas Mikkelsen került nehéz helyzetbe, hiszen Sebastien Ogier Monte-Carlóban, Jari-Matti Latvala pedig Svédországban nyert új csapatával és két forduló után ők állnak a pontverseny első két helyén. A norvég viszont nem jutott WRC-üléshez 2017-re és mivel az FIA végleg kimondta, hogy a Volkswagen autói nem futhatnak idén, így az utolsó reménye is elszállt.

"Nem tudom, hogy mégis mi mást tehettem volna azért, hogy lehetőséghez jussak idén" - mondta Mikkelsen keserűen az Autosportnak. "A tavalyi szezon nagy részét a bajnokság második helyén töltöttem és megnyertem az utolsó futamot. Ezt követően azonban minden elromlott, ami elromolhatott és az FIA legutóbbi döntése egy újabb pofont adott."

mikkelsen-skoda



Az nem kérdés, hogy a norvég megérdemelne egy idei WRC-ülést, hiszen a világ egyik leggyorsabb pilótájáról beszélünk, aki folyamatosan fejlődött az elmúlt évek során és tavaly eddigi legjobb formáját hozta - simán verte csapaton belül a pontversenyt jelenleg vezető Latvalát. Ehhez képest Monte-Carlóban egy R5-ös Skodával indult, míg Svédországban már azzal sem.

"Egy 2017-es autóban kellene ülnöm. Összerakhatnám a költségvetést egy 2016-os WRC-re, de sokba kerülne és csak a nyolcadik helyért tudnék vele küzdeni, nem igazán érné meg. Őszintén szólva én profi versenyző vagyok és nem hiszem, hogy fizetnem kellene egy ülésért" - jelentette ki Mikkelsen.

"Fizettem én már korábban, de még egyszer nem fogok. Az nagyon rossz fényt vet a sportra, ha ezt kellene tennem. Nem hiszem, hogy bárkinek is bizonyítanom kellene, nem volt olyan régen még Ausztrália, vagy Monte-Carlo."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: