DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Ez a Monte: Neuville is rontott, Ogier vezet

Az utolsó szombati szakaszon veszítette el kényelmes vezető pozícióját Thierry Neuville, az élre így a négyszeres világbajnok Ogier állt - parádésan rajtolhat a Ford, dobogóval nyithat a Toyota.

Thierry Neuville magabiztos előnnyel kezdhette meg a Monte-Carlo Rali szombati napját és bár csak egyetlen gyorsaságitnyert ma, így is tovább nőtt a különbség közte és Sebastien Ogier között az első négy szakaszon. Az ötödiken azonban, ami egyben a nap utolsó pályája is volt, őt is elérte a balszerencse: egy lassú kanyarban szélesen fordult, defektet kapott és megrongálta a hátsó felfüggesztését. Egészen eddig a pontig ő volt az egyetlen, aki hibátlanul autózott... Végül fél óra veszteséggel kievickélt a szakaszról, így ha sikerül megcsinálni a technikát a szervizben, vasárnap még szerezhet pontokat a Power Stage-en.

A vezetést így a pályáról kétszer (a tegnapival együtt már háromszor) is lecsúszó, de ezt eddig komolyabb baj nélkül (csak némi időveszteséggel) megúszó Sebastien Ogier vette át, aki a vasárnapi négy szakasz előtt kényelmes helyzetben van: 47,1 másodperc az előnye csapattársával, Ott Tanakkal szemben. Ezzel az M-Sport parádésan kezdhetia az új érát, hiszen rögtön kettős győzelmet arathat, ráadásul a harmadik Fiestával a tegnap nagy hátrányt beszedő Elfyn Evans iszonyatos tempót diktált és három szakaszt is megnyert szombaton - eddig több, mint biztató a csapat teljesítménye.

ogi_1



Rajtuk kívül mindenkinek vannak gondjai, a Citroen két pilótája már tegnap búcsúzott, Rali2-vel álltak vissza mindketten, de technikai problémákkal bajlódnak, finoman szólva nem az ő versenyük az idei Monte. A Hyundai Neuville révén a leggyorsabb volt az utolsó szakaszig, így azonban egyedül Dani Sordo maradt állva közülük, de neki is voltak hajtásgondjai már, az ő i20 WRC-je sem teljesen egészséges.

A Toyota viszont dobogós hellyel térhet vissza, ugyan Juho Hanninen már tegnap kiesett (sőt, bár ma visszaállt, megint hibázott egyet és defektet is kapott), de Jari-Matti Latvala ott van a harmadik helyen, méghozzá senkitől sem zavartatva - ugyan kisebb technikai problémák nála is adódtak, ha nem hibázik nagyot, könnyedén övé lehet a bronzérem.

Sordo műszaki gondja miatt a tavalyi WRC-vel autózó Craig Breen ismét megelőzte a spanyolt és jelenleg negyedik, a zárkózó Evans a hatodik, Andreas Mikkelsen pedig legjobb R5-ösként a hetedik.

A Monte-Carlo Rali állása a vasárnapi négy gyorsasági előtt:

1. Sebastien Ogier       Ford Fiesta WRC      3:26:10,7

2. Ott Tanak                Ford Fiesta WRC        +47,1

3. Jari-Matti Latvala     Toyota Yaris WRC    +2:20,6

4. Craig Breen             Citroen DS3 WRC     +3:47,3

5. Dani Sordo              Hyundai i20 WRC     +4:03,2

6. Elfyn Evans             Ford Fiesta WRC       +7:27,2

7. Andreas Mikkelsen   Skoda Fabia R5      +9:15,2

8. Jan Kopeczky          Skoda Fabia R5        +12:34,4

9. Bryan Bouffier         Ford Fiesta R5          +14:41,9

10. Pontus Tidemand    Skoda Fabia R5      +14:59,3

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: