DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

"Őrült" nézőktől tartanak a WRC-pilóták

Annak mindenki örül, hogy a Lengyel Rali a versenynaptár része marad, de a pilóták figyelmeztetnek: jobban oda kell figyelni a nézők biztonságára, hogy elkerüljük a tragédiát.

Immár hivatalos, hogy a Lengyel Rali a rali-világbajnokság versenynaptárának része marad, ez azonban arra ösztökélt néhány élversenyzőt, hogy ismét felemelje szavát a biztonság mellett. A futamon ugyanis rengeteg a néző és nagyon sokszor állhatnak olyan helyen, ami finoman szólva is veszélyes.

A tavalyi szezonban már felmerültek ezek a kérdések az eseménnyel kapcsolatban, idén "sárga zászló" mellett és több sportbíróval rendezték meg a viadalt, de szerencsére nem történt baj, ezért is kerülhetett be a következő versenynaptárba. A pilóták azonban aggódnak: 2017-ben még gyorsabbak, erősebbek lesznek a WRC-k és a nézők idén sem álltak mindig jó helyen.

sordo-poland



"Kedvelem ezt a futamot, de gondolnunk kell a biztonságra is, főleg a jövő évi autókkal" - nyilatkozta a Hyundai versenyzője, a spanyol Dani Sordo. "Nagyon sok itt a néző és néha gyakorlatilag az út közepén vannak. Óvatosnak kell lennünk, mert ha nem, akkor törlik a ralit és az nagy csalódás lenne a szurkolók számára."

"Tudom, hogy az FIA egy kicsit dühös és emlékeznünk kell arra, hogy a biztonság mennyire fontos. Néha látjuk, hogy a szurkolók kicsit őrültek, mintha meg akarnák érinteni az autót - de ha megérintik, azt csak egyszer fogják érezni. Ennél messzebb kell állniuk a pályától, ezt az FIA is tudja és dolgozik rajta" - magyarázta Sordo.

A Lengyel Ralit 2017-ben június 30-a és július 2-a között rendezik meg a tervek szerint.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: