DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Eldőlt: Ogier az M-Sportnál folytatja

Hat héttel a WRC 2017-es szezonnyitója előtt végre sikerült megegyeznie egy csapattal a sorozatból kiszálló Volkswagen négyszeres bajnokának: Sebastien Ogier Ford Fiestával próbálhatja meg a címvédést.

Miután kiderült, hogy a német gyártó távozásával szabadügynökké vált a Rali-világbajnokságot négy éve domináló francia, természetesen a rivális gyártók többsége megpróbált lecsapni rá. Ogier novemberben az érkező Toyotával és az M-Sporttal is teljesített egy tesztet, végül pedig utóbbi csapat mellett döntött, amit most hivatalosan is bejelentett ő, valamint az M-Sportot irányító Malcolm Wilson. Természetesen Ogierrel tart navigátora, Julien Ingrassa is, aki mind a négy bajnoki címében társa volt.

ogier-wrc2



„Rengeteg újdonságot kell megtanulnunk a következő szezonra, de már mindenképpen várom. Érkezik az autók új generációja, én pedig egy új csapattal leszek, szóval izgalmas idők elé nézünk. Már nincs sok hátra a Monte-Carlo Rali rajtjáig, és eddig nem sokat ültem a Ford Fieasta WRC-ben, de mindent megteszünk, hogy felkészültek legyünk” - nyilatkozta a 32 éves pilóta.

Az M-Sport színeiben Ogier csapattársa az észt Ott Tanak lesz, akinek tavaly egy második hely volt a legjobbja a Forddal, az M-Sport pedig 2012 óta nem szerzett győzelmet a WRC-ben. És ami a francia korábbi, volkswagenes csapattársait illeti, Jari-Marri Latvala szerződtetését valószínűleg hamarosan bejelenti a Toyota, Andreas Mikkelsen lehetőségei azonban igencsak korlátozottá váltak egy ütőképes 2017-es autóra.

A hagyományosan a hercegségben rendezendő szezonnyitó a január 20-22-i hétvégén zajlik majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: