DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

Nagyon ütős lett a Ford 2017-es WRC-gépe

Komoly figyelem hárulhat jövőre az M-Sport által felkészített Ford Fiestákra, ugyanis könnyen lehet, a rali-világbajnokság címvédője fogja vezetni az egyiket.

Az M-Sport csapata a közelmúltban intenzív tesztprogramot hajtott végre a 2017-es specifikációjú Ford Fiestával, melyet nemrég mutattak be a nagyközönségnek. A teszteken az a Sebastien Ogier is segítette őket, aki a Volkswagen kivonulása miatt az Ausztrál Rali után kvázi munkanélkülivé vált. Bár a négyszeres WRC-bajnok francia a bajnokságba gyári erőkkel visszatérő Toyota gépével, a Yarisszal is gyakorolt, egyre valószínűbb, hogy a Fordnál fog menedéket találni.

A csapat eddig 6355 kilométert tett bele az új szabályok (agresszívabb aerodinamika, nagyobb turbószűkítő, központi differenciálmű) szerint megépített Fiestába, de a jövő héten tovább folytatják a munkát. „Azzal, hogy magam is vezettem, azt kell mondjam, ez az autó tette rám a legnagyobb benyomást azok közül, melyeket valaha is terveztünk”- idézte az Autosport Malcolm Wilsont, az M-Sport vezetőjét. „Izgalmas vezetni, fantasztikus a hangja, és elképesztően néz ki” – tette hozzá a szakember.



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: