DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Rali

Mégis láthatjuk a VW-t a WRC-ben 2017-ben?

A 2017-es Polo WRC gyakorlatilag kész és többen is érdeklődnek iránta - lehet, hogy Sebastien Ogier megint kikosarazza Malcolm Wilsont és a Fordot? A Volkswagennél nem zárják ki...

A Volkswagen kissé váratlan kivonulása óta a világbajnoK Sebastien Ogier jövője a legnagyobb kérdés és jelenleg nagyon úgy fest, hogy az M-Sporthoz igazol majd - tesztelte is a Ford Fiesta WRC-t és Malcom Wilson megtette ajánlatát a francia pilótának. Azonban elképzelhető, hogy mégis hoppon marad a csapatfőnök: a VW jövő évi fegyvere ugyanis lehet, hogy mégis ott lesz Monte-Carlóban.

"Sok privát csapat érdeklődik a 2017-es autónk futtatásával kapcsolatban, de nem született még döntés erről" - mondta Frank Welsch a Volkswagen részéről. "Az autó 99%-ban kész van már, úgyhogy van értelme befejezni és homologizáltatni. Megcsinálhatjuk, ha szükséges. Jelenleg csak annyit mondhatok, hogy van érdeklődés és mérlegeljük a lehetőségeket."

polowrc



Az már korábban is valószínű volt, hogy a 2016-os autókat használni fogják privát csapatok a világbajnokságon, de a jövő évi szabályok szerint épített technikák már más szintet képviselnek - csak azokkal lehet bajnoki címet nyerni. A VW azonban múlt héten mégis befejezte programját, Marcus Grönholm Svédországban tesztelte a Polót, így gyakorlatilag aki előteremti a pénzt és homologizáltatja, az indulhat vele a január végi Monte-Carlo Ralin.

"Szerintünk nagyszerű az autó és amíg van remény, megteszünk mindent" - mondta Francois-Xavier Demaison, a WRC-program technikai igazgatója. Természetesen rögtön Ogier-t hozták kapcsolatba az esetleges privát csapattal, de a világbajnok semmi konkrétat nem árult el. "A pletyka a világunk része, de erről nem tudok semmit sem mondani" - válaszolta az Autosportnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: