DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Rali

A Ford bármeddig hajlandó elmenni Ogier-ért

A napokban eldőlhet a négyszeres világbajnok sorsa a WRC-ben: úgy fest, hogy csak az M-Sport autóját tesztelheti, ezt meg is teszi a héten. Malcolm Wilson nagy fogást csinál?

Arról beszámoltunk már korábban, hogy a Volkswagen váratlan kiszállása miatt megindult a licit Sebastien Ogier kegyeiért, hiszen a négyszeres világbajnokot mindenki szívesen látná a csapatában, akár extra áron is. Ogier azonban azt mondta, hogy minden lehetőségét szeretné tesztelni és minden autóba beleülni, mielőtt döntést hoz - ez viszont úgy fest, hogy nem fog megtörténni, hiába rohant vissza Európába egy-két órával az Ausztrál Rali vége után.

A Citroennél már kijelentették, hogy addig nem tesztelheti a C3 WRC-t, amíg nem ír alá szerződést, hiszen ha később másik csapathoz igazol, akkor rengeteg információja lesz a rivális autóról. Ugyanez a helyzet a Hyundai-nál is. "Ő egy négyszeres világbajnok, szóval természetesen beszélek vele, de de annak az esélye, hogy hozzánk igazol, annyira csekély, hogy nem lenne fair a pilótáinkkal szemben, ha beülhetne az autóba" - mondta Michel Nandan csapatfőnök.

ogier-wrc-2016



A Toyotát már tesztelte is a világbajnok, de a visszatérő csapat aligha lesz a legmegfelelőbb választás számára, ráadáasul Tommi Makinenék szívesen látnák Jari-Matti Latvalát - a finn pilóta is szabadon igazolhat, ráadásul jó a kapcsolata Makinennel. Így nem sok választás marad Ogier számára: minden azt sejteti, hogy 2017-ben a Fordnál fog versenyezni.

"Olyan messzire fogok elmenni azért, hogy leigazoljam, mint eddig soha. Kitartok amellett, amit mondtam korábban: ez az egyik legnagyobb lehetőség, ami a csapat előtt valaha adódott és nem hagyom elúszni. Sebastien tudja, hogy mit akar, ezt pedig én abszolút tiszteletben tartom" - mondta határozottan Malcolm Wilson, a Fordot futtató M-Sport feje.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: