DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Rali

Mikkelsen vezet a WRC záró futamán

Nagyon szorosan alakult az Ausztrál Rali első versenynapja, de a norvég volkswagenes őrzi a nyitó szakaszokon megszerzett előnyét - Latvala már most bajban van.

Az év végi második helyért küzdő Andreas Mikkelsen kezdett a legjobban a WRC idei utolsó futamán, az Ausztrál Ralin és az első kör végére tizennégy másodperces előnyt épített ki a félig-meddig hazai versenyzőnek számító Hayden Paddonnal szemben - őket a címvédő Sebastien Ogier, valamint Thierry Neuville követte. Jari-Matti Latvala már az első gyorsaságin hibázott, majd a szakaszok között próbálta megjavítani az autót, de ez egyrészt csak részben sikerült, másrészt késés miatt is kapott időbüntetést.

A második körben is szorosan alakultak az eredmények, nyert szakaszt Ogier és Neuville is, így mindketten megelőzték Paddont és közelítettek Mikkelsenhez, de a norvég pilóta így is tizenhat másodperc előnnyel zárta az első versenynapot. Paddon jelenleg negyedik, míg a harmadik Hyundai-t kormányzó Dani Sordo húsz másodperc büntetést kapott késés miatt, így megelőzte őt Mads Ostberg és Eric Camilli is - pedig előbbinek is volt meleg pillanata, lebontott egy kerítést. Szintén késés miatt kapott negyven másodperc büntetést Ott Tanak, ha ezeket leszámítjuk, látszik, hogy mennyire azonos tempót diktál az élmezőny. 

Legjobb R5-ösként ott van a legjobb tízben Esapekka Lappi, aki már most több, mint két perccel vezet a kategóriájában. 

Az Ausztrál Rali állása az elsős nap után:

1. Andreas Mikkelsen Volkswagen Polo R WRC 57:16,7
2. Sebastien Ogier Volkswagen Polo R WRC +15,4
3. Thierry Neuville Hyundai i20 WRC '16 +22,5
4. Hayden Paddon Hyundai i20 WRC '16 +23,7
5. Mads Ostberg Ford Fiesta RS WRC +38,8
6. Eric Camilli Ford Fiesta RS WRC +46,6
7. Dani Sordo Hyundai i20 WRC '16 +50,2
8. Ott Tanak Ford Fiesta RS WRC +1:30,6
9. Esapekka Lappi Skoda Fabia R5 +2:20,3
10. Lorenzo Bertelli Ford Fiesta RS WRC +2:24,7
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: