DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Rali

Ciprusi pálmafák után Alsó-Ausztria

Abszolút negyedik helyen végzett a CNP Asfalistiki Cyprus Ralin a Botka Rally Team párosa. Ezzel a hetedik helyen fejezték be az ERC szezont, de a versenyévadnak még nincs vége. Botka Dávidék naptárában az osztrák Waldviertel Rali is helyet kapott.

Már gőzerővel készül az ausztriai versenyre a csapat, de a pilóta még a ciprusi élményekkel kezdi a beszámolót. „Cipruson még teljesen más volt az időjárás… :)” – emlékszik vissza a zárónapi Golden Stage-re, ahol a tengerparton, pálmafák lábánál autóztak. „Ismét sok mindent tanultunk az Európa Bajnokság záró futamán. Már nem történik velünk olyan probléma, ami meglepne, és már mindenre tudjuk a választ. Sajnos még sokszor megviccel az autó, de az látszik, hogy a jövő évünk biztosan sokkal jobb lesz, mint az idei volt. Az autóhoz sokkal jobban értünk, sokkal pontosabban fel tudjuk készíteni a futamokra, megismertük a gyerekbetegségeit. Az utolsó három versenyünkön már célba értünk és ha voltak is apró hibái a kocsinak, azokat mind tudtuk orvosolni, nem kellett feladnunk a küzdelmet.”

botka-cyprusrally-2016-2273



Kilenc futamon rajtolt el, de csak három versenyen tudott pontokat gyűjteni a páros. Két versenyen is abszolút negyedik helyen végeztek és az év végi hetedik hely ennek tükrében mindenképp jónak mondható. A csapatot elismerik Európa szerte, jelzi ezt az előkelő rajtszám is, amivel az osztrák futamon indulnak a fiúk. „A Waldviertel Rallye nagyon jó évzárás lehet és tökéletes verseny arra, hogy az idei nemzetközi szereplésünket lezárjuk. Egyes rajtszámot kaptunk, ami nagyon megtisztelő. Bízom benne, hogy tudunk majd bizonyítani. Komoly mezőny jött össze, nem is emlékszem, hogy mikor voltak ennyien az osztrák szezonzárón. Nem baj ez, már megszoktuk az EB-n, hogy mindig sok a helyi és sok a jókezű külföldi pilóta. Abban bízom, hogy ott tudunk lenni az első háromban.” – mondta Dávid.

Az autó túl van a teljes szét és összeszerelésen, a ciprusi kövek okozta sérülések miatt a futóműn volt mit kicserélni. Az osztrák verseny is murván zajlik, de össze nem lehet hasonlítani a két futamot, és nem csak az éghajlati körülmények miatt. „Nem lesz hó, de valami csapadék biztosan várható. Mindig ilyen szokott itt lenni, talán az lenne a csoda, ha verőfényes napsütésben kellene itt autóznunk. De jó a talaj, tapadós, saras pályák ezek. Por az biztosan nem lesz.” – fejezte be mosolyogva a pilóta.

A Waldviertel Rallye azon túl, hogy az osztrák bajnokság záró futama, egyben a European Rally Trophy mezőnyét is vendégül látja. A nevezési listán 97 páros neve szerepel, közülük kapta meg az 1-es rajtszámot a Botka Dávid – Szeles Péter duó. November 18-án, pénteken négy szakaszt kell teljesíteni, amiből az egyiket élőben közvetíti az Osztrák televízió. Ezek a szakaszok St.Pölten mellett találhatóak. Másnap a Grafenegg-i szervizbe négyszer is belátogat a mezőny, miközben összesen 8 szakaszt teljesít.

A verseny hivatalos honlapját itt találja: https://www.waldviertel-rallye.at/

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: