DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Rali

Ogier a jövő héten teszteli új autóját

Nagy a kereslet a szabaddá váló négyszeres világbajnok iránt, aki nem tagadja, hogy tárgyalt már csapatokkal - a hétvégi Ausztrál Rali után meg is kezdi a felkészülést a következő évre.

A Volkswagen váratlan kiszállása a nyilvánvaló veszteség mellett izgalmat is hozhat a WRC 2017-es szezonjába, nem utolsósorban azért, mert a négy éve uralkodó Sebastien Ogier csapatot fog váltani - legalábbis úgy fest, hogy a visszavonulást már kizárhatjuk esetében. A francia sztár két fő lehetősége a Citroen és a Ford lehet, mindenesetre már jövő héten tesztelni fogja a lehetséges autóit.

Az idei szezon éppen most hétvégén, Ausztráliában zárul és a VW-vel megkötött szerződése értelmében egyelőre nem próbálhatott ki más autót, de reméli, hogy jövő héttől már ezt is megteheti. "Remélem, hogy amint visszatérek Európába, rögtön megkezdhetem a munkát az új projektben, mert csak néhány hét van a Monte-Carlo Raliig."

ogier-wrc-2016



"Nem titok, hogy tárgyaltam már néhány csapattal, a következő lépés az, hogy keményebben dolgozzunk ezen és többet megtudjunk arról, hogy mik a tervek a jövőben. Szeretnék meggyőződni erről, mielőtt aláírok bárhova, illetve tesztelni akarom az autót, mert fontos, hogy érezzem, hogy melyik autót tudom vezetni jövőre" - magyarázta a francia.

"Bárcsak a lehető leghamarabb tudnám, hogy mi lesz, ezen dolgozunk. Az már most biztos, hogy a Monte-Carlo Ralira nem tudunk optimálisan felkészülni, de remélhetőleg hamar meglesz a végleges döntés. Vannak csapatok, akik dolgoznának velem, de kényelmesnek nem mondanám a helyzetet. Persze legalább vannak lehetőségeim."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: